Съдийската комисия към БФС взе скандално решение да назначи нежелан от ЦСКА съдия за дербито на "армейците" срещу Лудогорец. За главен рефер на сблъсъка в събота бе определен Николай Йорданов с асистенти Иво Колев и Валентин Добрев. Зад вратите пък ще бъдат Георги Йорданов и Таско Тасков, а четвърти рефер - Веселин Мишев.

Отдавна "червените" категорично обявиха, че не искат Николай Йорданов и Станислав Тодоров да съдийстват на техни мачове. Двамата са недолюбвани от "армейците", но въпреки това именно Йорданов, който като футболист е играл в школата на "Левски", получи назначението за битката между "армейците" и Лудогорец. Интригуващият мач между лидера и действащия шампион в събота от 16:00 часа на "Армията".

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев и вчера напомни пред БЛИЦ, че "червените" категорично не искат тези двама съдии. Оглавяваната от Никола Джугански Съдийска комисия обаче не взе под внимание това нещо и скандализира с решението си.

Последният мач, който Николай Йорданов ръководи на ЦСКА е отпреди повече от 2 години. На 4 ноември 2012-а той свири победата на "армейците" с 1:0 над Монтана от 11-ия кръг на "А" група. Тогава, след като научиха за назначението му, от "Армията" излязоха със специално обръщение към Българския футболен съюз и спортната общественост:

На вниманието на БФС

и спортната общественост!

Уважаеми дами и господа,

аз и моите колеги от спортно-техническото ръководство на ЦСКА, изразяваме своето безкрайно удивление от факта, че за предстоящия ни мач с Монтана в неделя (04.11) съдийско назначение получи Николай Йорданов! Няма как да останем равнодушни и да не реагираме остро срещу възложения му наряд, след като този рефер многократно грубо ощетява нашия отбор във възлови мачове и дори си позволява вербално да провокира наши състезатели на терена.

Считаме, че не е нужно да изброяваме в детайли грешките му в ущърб на ЦСКА, но ще посочим за красноречив пример като тенденциозно отношение към нашия клуб два ръководени от Н.Й. мача (Сливен – ЦСКА- 3:1, 2008 г., Левски – ЦСКА- 1:0, 2012 г.). Веднага след края на вечното дерби (29.04.2012 г.) с цялата тежест на най-успял отбор в България, категорично заявихме, че не желаем Н.Й. да е главен арбитър на двубои с наше участие. Тъй като оттогава досега не сме и нямаме намерение да променяме позицията си, отново я заявяваме пред всички Вас. Според нас, Н.Й. не демонстрира еднакъв критерий спрямо отбора ни и дадения съперник и не проявява професионално отношение към състезателите ни.

Подчертаваме, че не тълкуваме назначението на Н.Й. като преднамерено, а само регистрираме пред Вас факт, с който не сме съгласни. Н.Й. не трябва да ръководи мачове на ЦСКА най-малкото от морална гледна точка. Затова обаче, ще разчитаме на морала на съответната комисия, а не на този на въпросния рефер. Винаги сме претендирали за равнопоставеност и феърплей на терена, което обаче с този съдия не се получава!

С уважение:

Стойчо Младенов

Старши треньор на ЦСКА София

Спортно-техническо ръководство

БЛИЦ припомня, че само преди три месеца Николай Йорданов "изгоря" заради ударено рамо на Лудогорец. Столичанинът побутна разградчани в мача за Суперкупата на България срещу „Ботев“ (Пловдив), спечелен от шампионите с 3:1. Йорданов изгони в края на първата част Александър Колев oт състава на "канарчетата", а това предизвика гневни реакции от страна на "жълто-черните". Велислав Вуцов реагира остро, нападайки съдията, след което Съдийската комисия му спря правата и той не ръководеше двубои до 10-ия кръг. Явно обаче и този случай е забравен от Джугански и компания, след като точно ударилият рамо на Лудогорец е назначен за главен рефер на сблъсъка с ЦСКА в събота.

Освен това вой срещу Николай Йорданов нададоха и от Черно море. Само преди три кръга той ръководи победата на Лудогорец с 2:0 над "моряците" - на 25 октомври в Разград, а след срещата варненци изразиха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза.

Всички съдийски назначения за мачовете от 16-ия кръг в "А" група - ТУК!

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите