Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов отказа да коментира скандалното назначение на Николай Йорданов за главен съдия на мача с Лудогорец, който е в събота от 16:00 часа. Реферът бе един от двамата, които "червените" не искаха да свири този двубой.

„Имаше двама човека, които не искахме да ни свирят. Повече няма да коментирам", бяха едиствените думите на специалиста.

Младенов бе награден за треньор номер 1 в „А” група за месец октомври. Треньорът на „червените” се изказа остро по адрес на ръководните фактори в БФС по време на церемонията.

"Не желая да навлизам в подробности относно националния отбор и конкретно мача с Малта. В българския футбол има по-голям проблем. Треньорите нямат нужния авторитет и самочувствие. Стига са ги сменяли през няколко месеца. Как Любо Пенев да работи в националния отбор при тази атмосфера. Натискът е огромен. Хората от БФС са длъжни да осигурят спокойствието на треньорите в клубовете. За да се случи това договорите на наставниците трябва да се променят.

Не може един треньор да подпише контракт и президентът да го изгони, когато си поиска, и то без никаква неустойка. Ако Пенев имаше такава примерно от 500 хиляди евро, щяха ли така лесно да го махнат.

Разберете - в България се работи много трудно. Треньорите се занимават с всичко - лекари, домакини и т.н., и т.н. Последното нещо, с което се занимаваме е треньорството. Ние искаме да налагаме български кадри, но какво ще стане ако махнем чужденците в ЦСКА, Левски, Литекс и Лудогорец. Вижте какво има отдолу. Няма условия за работа", заяви Младенов.

"Положението в ЦСКА е много тежко. Отвън сигурно не личи, но ръководството полага доста усилия. Кажете ми каква е причината да не ни дават базата на Панчарево и стадион "Българска армия". При това положение няма как да намерим сериозен спонсор. Имаме инвеститор за базата и стадиона, но не ни ги дават. Предишният министър на спорта само ни замазваше очите с приказките си. Затова червена България трябва да протестира", ядосано сподели опитният специалист.

"Всички плюсове за мача с Лудогорец сочат към ЦСКА, история, публика и т.н. Минусът ни е техният бюджет, който е 10 млн. Мачът с Лудогорец няма да реши титлата. Има много мачове. Почти всички губят точки. Форматът е много интересен и създава голяма интрига. Повече не искам да коментирам този мач.

Призовавам феновете да напълнят стадиона, да си припомним най-големите победи и "Армията" да е пълна. Вярвам, че това ще е така", каза още треньорът на "червените".

"Аз ще съм последният, който ще иска да се продаде даден футболист. Това обаче е политиката на клуба, ние нямаме средства. Искам половината пари от трансферите да са за издръжката на клуба, а другата половина за подобряване условията ни за работа. Има обаче стари задължения и така. Това, което прави ръководството е похвално", завърши Младенов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите