Еуфория цари сред феновете на Левски за старта на пролетния полусезон. "Сините" посрещат Локомотив (Пловдив) от 15:00 часа в среща от 20-ия кръг на Еfbet Лига. Oчаква се на "Герена" да присъстват близо 10 хиляди зрители.

Феновете ще видят обновения състав на любимия си отбор. В клуба цари позитивизъм след идването на Станимир Стоилов, който има трудната задача да изгради силен тим. 

В паузата Левски се подсили с петима нови футболисти, които ще трябва бързо да се впишат в състава на Мъри. Най-голям интерес предизвика привличането на национала Филип Кръстев, а освен него "сините" привлякоха още централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап, както и двама бразилци - Цунами и Уелтън. 
В същото време клубът се раздели с Борислав Цонев, Мартин Петков, Гьоко Зайков, Христос Шелис, Георги Александров, Ивайло Найденов и Денис Динев. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Изненадата днес се очаква да бъде включването сред титулярите на 17-годишния Асен Митков. Талантът за първи път ще бъде в стартовата единайсеторка в шампионатен двубой. Митков ще е в халфовата линия заедно с Андриан Краев и Филип Кръстев. От новите попълнения се очаква да започнат още Ноа Сонко Сундберг, Цунами и Уелтън. Извън групата остана Иван Горанов. 

Локомотив (Пловдив) също беше активен на трансферния пазар. Новите имена на "Лаута" са юношата на Левски Преслав Боруков, Александър Василев, Ивайло Димитров-Косъма, Райън Бодунга и Христо Иванов. "Черно-белите" бяха напуснати от голмайстора Георги Минчев, който беше трансфериран във ФК Рига, от преминалия в Славия Александър Иванов, Айвън Ангелов, Николай Николаев и Олексий Биков. 

Преди мача Левски е на шестото място с 26 точки. "Сините" не загубиха нито един от последните си 6 мача в първенството. Локо (Пд) приключи 2021 г. с домакинско поражение от Ботев (Враца) и в момента е осми 25 точки.

Вероятни състави: 


ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Мартин Петков, Филип Кръстев, Асен Митков, Уелтън, Билал Бари 
Треньор: Станимир Стоилов
Контузени: няма; Наказани: няма

Лок. Пловдив
ЛОКОМОТИВ (Пд): Лукас Рейдър, Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Александър Василев, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Преслав Боруков 
Треньор: Александър Тунчев 
Контузени: няма; Наказани: няма

София, стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"
Съдия: Волен Чинков 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022