Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира доста теми на пресконференцията днес. Той изказа мнението си и за решението на БФС да премахне ограниченията за чужденците извън Европейския съюз.  

„Каква е разликата дали играят 20 европейци или извън европейци? Нали пак ги броим за чужденци? Ние гледаме глобалните решения, но ако искаш да произвеждаш играчи, трябва да ги развиваш. Левски си има план и стратегия. Винаги ще има българи. Ако няма достатъчно добри, ще прибягваме до чужденци. Каква е разликата дали е сърбин или словенец. Може би има клубове, които имат интерес от това. Не знам дали клубовете са питани, но за мен няма никакво значение.

Аз по принцип темата чужденци и българи не я харесвам. Има добри и слаби футболисти. Всеки клуб сам си избира начин на развитие. Трябва да се съобразим с нашата си идея. Не искам да деля футболистите. Няма голямо значение бройката. Аз и клубът си имаме наш план. Разчитаме на част от нашите млади футболисти и на чужденци. Нямам представа дали е имало официален документ. Искам да е добър футболист, без значение какъв е“, заяви Стоилов.

Той коментира и утрешния двубой с Локомотив Пловдив на стадион „Георги Аспарухов“. Сблъсъкът е първи за „сините“ от пролетния дял от шампионата и започва в 15:00 часа.

„На този етап нямаме проблеми с контузени играчи. Локомотив е изключително добър и качествен отбор. Винаги е в челната шестица. Играе комбинативен футбол. Запази си голяма част от играчите. Отбор, който заслужава нашето уважение, но за мен е по-важно ние как ще играем. Ако Левски играе добре, нищо няма да зависи от тях“, завърши Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022