Привържениците на "Левски" от Националния клуб излязоха с култова декларация, която засяга всички левскари. Феновете от организацията се надяват сред "стотиците драскащи и истински фенове, да се появят поне няколко човека с топки, а не с миши сърца, за да дойдат и да поемат "диригентската" палка и да подготвят следващите хореографии и въобще целия живот на Сектор Б". Ултрасите обявиха иронично, че са виновни за слабата игра на тима, за слабата хореография в дербито и всичко случващо се в тима.

Ето цялата декларация на НКП на "Левски" без редакторска намеса:

Преди няколко години създадохме една кауза и едно движение без аналогия в България - Фонд Сектор Б. Създадохме продукти, кампании и каузи без аналогия сред фенските среди в България! Вършихме и вършим всичко единствено и само с безкористни цели!
След няколко години на плакати и "смешки" от противниковите трибуни, половината агитки в България, включае винаги "оригиналните и иновативни" шумкари и бедняци от Сектор Гей, изкопираха нашия Фонд, неговата концепция, слоган, каузи, продукти, начин на действие и пропаганда, дори апелите ни, дори страницата ни... изкопираха го до последната буква! Разбира се го правят с привичното им чувство за откровена некадърност и немощ.

Винаги сме се старали и сме правили всичко по силите си за "Левски" да правим не просто нещо, а за "Левски" да правим най-доброто. Това е нашето верую! За "Левски" правим или най-доброто, или не правим нищо!

След мача с Лудогорец, видеото от пирошоуто обиколи целия свят, четохме коментари и възхвала от агитки от цял свят. Тогава всички "левскари" се тупаха и казваха "Най-великите сме"! А малко хора от вас знаят какво ни е струвало на нас да направим всичко това. И не само пари... Защото малцина трябва да не ядат, да не спят, да търчат като луди, за да вършат работа, която принципно трябва да я вършат стотици. Но тогава други се биеха в гърдите и пускаха снимки, статуси, героят на деня. А кой стоеше зад това нямаше значение.

След случая с разсъбличането и изгонването на Петев, видеото обиколи пак целия свят. Това се оказало невиждана, безпрецедентна гавра (нищо, че можем да посочим поне 20 случая от Италия, Аржентина, Хърватия, Турция, Гърция на наистина невиждани работи). Тогава всички сочиха срещу нас и ни заклеймиха като "платени наркомани". Същите хора, които преди това бяхме 12-ият играч, сега се оказа, че сме неистински фенове и всъщност не си обичаме отбора.

Дали беше правилно или не, нека историята след време да отсъди. Не вие! Но нещата и клетвите, които чухме по наш адрес надминават представата за омраза... За омраза към "свои". Станахме виновни за всичко. Сега разбрахме, че сме виновни и за краха срещу красноармейския тим. Навярно ако Петев ни беше треньор, Данчо Милиев щеше да играе като Малдини, а Нуно Пинто поне като футболист. Сигурно Кевин Брю и тем подобните парашутисти щяха да отправят поне 2 удара към вратата. Не както сега, половин. Предполагаме само.

Виновни сме за всичко! Когато "Левски" е зле сме свикнали да обираме всички негативи и да се наслушваме на всички клетви и клишета, които сервилно попивате от НЕпродажната и хигиенична българска, обективна и стойностна журналистика. След време обаче отново ще бъдем отгоре, пред пълни трибуни и доволни фенове, които няма да се сещат ни за президенти, ни за ръководство, ни за отчети, ни за качулки, само за сладостта на победите. И ще се щракат на хореографиите. И ние сигурно пак ще минем обратно към добрите.

Но стига вече. Клетвите минаха всякакви гранции...
По сметките на Фонда за това дерби, стотиците хиляди фенове на "Левски" от цялото земно кълбо събраха 3000 лева. Имаме нови тъпани, найлони, спрейове, тиксо, бои, количество факли и димки. Предаваме ви ги! Надяваме се от стотиците драскащи и истински фенове, да се появят поне няколко човека с топки, а не с миши сърца, за да дойдат и да поемат "диригентската" палка и да подготвят следващите хореографии и въобще целия живот на Сектор Б. За да видят колко е "лесно и приятно". Ние ще стоим и ще ви даваме оценки. Излезте от компютрите и влезте в реалния свят! Дела ни трябват днес, а не клетви и думи, его и мнения.

Ние никога няма да пеем само за победа! Винаги и дори при 3:0 ще стоим до последно и ще пеем за това, в което вярваме и което обичаме! Винаги и при най-тежкото дъно ще сме на трибуните и ще подкрепяме "Левски" София. Защото за нас е въпрос на чест когато "Левски" потъне, ние да сме с него и до него на дъното и заедно и с нашата подкрепа да се изкачим пак до върха!

Наричайте ни както искате, но никога не смейте да казвате, че ние не обичаме до смърт "ЛЕВСКИ СОФИЯ"."