Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев, който също подаде оставка, говори с Михаил Касабов и Йордан Лечков на пресконференцията след заседанието на Изпълкома.

"За мен намеса от държавата няма. Това, че е поискана оставка не означава, че трябва да бъде дадена. Това е личен акт", коментира Фурнаджиев.

"Приоритет е работата с ДЮШ. Това няма как да стане без съвместна работа с правителство и общини. Няма как да стане без инвестиции от страна на държава, общини, от политика в спорта, както беше едно време. "Златното поколение" е плод на 20-годишна политика - във всеки окръжен град имаше спортен интернат, във всяко училище имаше треньори и се правеше подбор между всички деца в държавата. Като започнехме от първия учебен ден и се появяваше треньор по футбол. От 90-а година насам само се руши", каза Фурнаджиев.

"Към момента нямам намерение да се кандидатирам за президент на БФС", обяви управителят на "Мото-Пфое". 

"Президентът на БФС е административна длъжност, т.е. човек трябва да има опит да ръководи администрация и структури. И е задължително да владее поне един език", добави Фурнаджиев.