Футболистът на устремения към „Б“ група Марек Борислав Кралев стяга куфари за Германия, довериха негови близки пред "Струма". Нападателят си реди трансфер в аматьорския Улм, който преди време стигна сензационно до Бундеслигата, а сега крета в регионалните групи.

За последно Кралев игра професионален футбол с Етър, откъдето бе освободен след спечелването на майсторска промоция миналия сезон. През настоящия играчът акостира на стадион „Бончук“ и въпреки статута на резерва отбеляза 7 гола.

За неделното дерби на марекчани с преследвача Витоша (Бистрица) треньорите на двата отбора разполагат с пълния си кадрови потенциал, след като избраниците им се опазиха от фатални картони през отминалия уикенд.

Първенството свърши за Кирил Вълов от Велбъжд, който заработи срещу Германея 9-ото си официално предупреждение от началото на шампионата и изгоря за двата последни мача, първият от които на гости на "орлетата" вдругиден. 100 лева глоба изкараха на любимците си феновете на Струмска слава за хвърлени предмети в срещата с „тигрите“ от Бистрица.

Изгоненият Тодор Зюмбулев от състава на радомирци ще гледа от трибуните предстоящото гостуване на Сливнишки герой. Георги Коджебашев от Места бе декориран в жълто за пети път през сезона и пропуска сблъсъка с Оборище, който пристига в Хаджидимово без санкционирания по същата причина Никола Иванов. Радостин Джогански ще липсва на Германея в заключителното изпитание на чужд терен срещу „Ботев“ (Ихтиман).