Бившият треньор на "Левски" Георги Василев заяви пред БЛИЦ, че е наясно с проблеми на тима и би могъл да вдигне нивото. 66-годишният специалист има вече два периода начело на "сините" и е готов да застане на кормилото за трети път.

"Левски" загуби с 0:2 от Иртиш с Казахстан и отпадна още в първи кръг на Лига Европа без дори да отбележи гол. Очаква се в близките часове Николай Митов да бъде освободен, а няколко имена се спрягат за негови заместници. Едно от тях е на Георги Василев - Гочето.

"Наясно съм какво се случва в "Левски". В момента напрежението е огромно, няма как да бъде по друг начин. Ако някой ме покани, съм готов да поема отбора. Знам какво трябва да се промени в спортно технически план. Вече два пъти съм водил тима, познавам обстановката, мога да се справя. Аз съм човек, който се е доказал и имам самочувствие. Ако нямаш увереност, няма как да си треньор на "Левски", а мен не ме страх. Никой обаче не ме е търсил. Нито съм разговарял с някого в "Левски", нито някой ми е звънял. Ако го направят, съм готов", заяви Василев пред БЛИЦ.

"Не искам да коментирам Николай Митов, нито самата игра на тима. Не е колегиално от моя страна да го правя, не е и уместно. Митов го помня от времето, когато играеше под мое ръководство. Получи контузия и го продадохме на Спартак (Варна). От тогава не знам какво става с него. Напоследък пак се появи в медийното пространство. Първо помощник, сега и треньор", допълни Гочето.

"С Наско Сираков последно се видяхме преди няколко месеца. Бяхме заедно в едно телевизионно предаване. От тогава не сме се чували и виждали"", завърши опитният специалист, който има 2 титли и една купа като наставник на "сините".