ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

"Левски" отново стана за смях, записвайки пореден резил в евротурнирите. Трагично слабият отбор на Николай Митов загуби с 0:2 гостуването на Иртиш. След краха в решителния мач в Павлодар българският гранд рано-рано напусна Лига Европа, отпадайки още в първия квалификационен кръг.

Задаващото се сгромолясване на "Левски" се усети още преди седмица на "Герена", когато селекцията на Митов не успя да победи и завърши 0:0 с бойкия казахстански тим, заемащ 6-ото място в първенството на азиатската страна. В София Базил Де Карвальо лиши "сините" от успеха, пропускайки дузпа. Днес щастието и късметът тотално бяха загърбили "Левски", който дори можеше да запише още по-катастрофална загуба.

Футболистите на Иртиш започнаха вихрено двубоя, окуражавани от верните си привърженици, заели места на стадион "Централний". Още в 6-ата минута Камлодин Мирзаев наказа Пламен Илиев, а в 13-ата казахстанците поведоха с комфортното 2:0 след гол от дузпа на Улугбек Бакаев. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Даниел Димов. Централният защитник на "Левски" получи директен червен картон за действието си и задачата на "сините" стана много-много тежка. Численото превъзходство на домакините си каза думата и до края те изпуснаха още няколко изгодни положения за гол, докато трагично слабите футболисти на Митов, облечени днес в жълто, така и не затрудниха казахстанците и заслужено се сбогуваха с Европа.

Загубата се очаква да доведе до нови сътресения на "Герена", като първият изхвърчал ще е Николай Митов.

irti6.JPG

За реванша в Павлодар Николай Митов предприе няколко промени, но в крайна сметка се оказа, че е сгрешил състава. Атаката отново поведе Жоао Силва, докато пропусналият дузпа в първия мач Базил Де Карвальо пак остава на пейката. Португалецът отново разочарова и още на почивката беше заменен от тъмнокожия голмайстор. И Де Карвальо обаче разочарова, като по никакъв начин не показа, че има сили да доведе мача поне до изравняване.

Днес извън стартовия състав на "Левски" останаха националите Владимир Гаджев и Стефан Велев. Станислав Ангелов се завърна в халфовата линия като партьор на Кевин Бру. Даниел Димов зае мястото на Пелето в центъра на защитата до Димитър Везалов. Орлин Старокин пък игра на левия бек, където отстъстваше контузеният Нуно Пинто. В атака освен Жоао Силва, започнаха още трима чуждестранни футболисти. Зад португалеца беше Рамон Лопес, а Кристовао Рамос и Гари Родригес нападаха по крилата. Нападаха обаче едва ли е правилното, тъй като и двамата останаха почти незабележими в решителния мач. А точно в среща като тази скъпите чуждестранни попълнения трябва да изпъкват и да показват защо всъщност са в "Левски". За пореден път обаче пролича това, че чужденците с нищо не са повече от българите.

2_2.jpg

Реваншът в Павлодар започна по възможно най-кошмарния начин за "сините". Домакините зашлевиха звучен шамар на Митов и момчетата му още в началните минути. Иртиш набързо поведе с 2:0 след безобразна игра на отбраната на българския тим. В началните секунди Игор Юрин пропусна от добра позиция, а в 4-ата Улугбек Бакаев овладя центрираната топка в наказателното поле на "Левски" и стреля силно, но за късмет на Илиев тя срещна тялото на Орлин Старокин и излезе в корнер. Две минути по-късно обаче, нищо не успя да спаси "сините" и домакините вече ликуваха. В 6-ата Алмир Мухутдинов центрира отдясно, Камлодин Мирзаев бе оставен абсолютно непокрит в близост до точката на дузпата и с глава реализира за 1:0. При ситуацията Даниел Димов и Димитър Везалов не успяха да противодействат на играча на Иртиш.

Шокът за "Левски" беше пълен в 12-ата минута. Тогава съдията Александър Харкман от Австрия отсъди дузпа за Иртиш за нарушение на Даниел Димов в гръб срещу Бакаев, озовал се сам срещу Пламен Илиев. Потърпевшият Бакаев реализира от бялата точка - 2:0, а секунди преди това Димов беше изгонен с директен червен картон, оставяйки тима си с 10 човека в толкова важен момент.

До края на първото полувреме, а и през втората част, "сините" действаха безобразно и направиха отчаяни опити да отбележат във вратата на противника. Казахстанците пък пропуснаха да разгромят "Левски", но за тях не убедителният резултат е най-важен, а факта, че елиминираха българите и се класираха за втория квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се изправят срещу босненския Широки Брег.

Резилът на "Левски" по минути - ТУК!

ИРТИШ - "ЛЕВСКИ" 2:0

1:0 Камлодин Мирзаев (6), 2:0 Улугбек Бакаев (13-дузпа),

иртиш_2.jpg
ИРТИШ: 33.Вячеслав Котляр, 3.Владислав Чернишов, 5.Предраг Говедарица (58-6.Aнтон Чичулин), 15.Дмитрий Шомко, 8.Мамуту Кулибали, 25.Щепан Кучера, 14.Игор Юрин, 11.Сергей Иванов, 10.Улугбек Бакаев, 77.Алмир Мухутдинов, 87.Камлодин Мирзаев
Резерви: 1.Неманя Джоджо, 24.Куаниш Бегалин, 7.Павел Шабалин, 9.Сергей Струков, 13.Алибек Аяганов, 6.Антон Чичулин, 2.Бакдаулет Кожабаев
Tреньор: Талгат Байсуфинов

левски_3.jpg
"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 25.Даниел Димов, 13.Димитър Везалов, 6.Орлин Старокин, 75.Кевин Бру (72-10.Антонио Вутов), 4.Станислав Ангелов, 16.Кристовао Рамос, 7.Рамон Лопес (46-77.Стефан Велев), 11.Гари Родригес, 9.Жоао Силва (46-19.Базил Де Карвальо)
Резерви: 89.Михаил Иванов, 35.Пламен Димов, 45.Владимир Гаджев, 77.Стефан Велев, 22.Илиян Йорданов, 10.Антонио Вутов, 19.Базил Де Карвальо
Треньор: Николай Митов


Павлодар
, стадион „Централни“
Съдия: Александър Харкман (Австрия)
Жълти картони: Предраг Говедарица, Вячеслав Котляр, Алмир Мухутдинов, Сергей Иванов, Улугбек Бакаев, Павел Шабалин (Иртиш); Дъстли Мулдер, Пламен Илиев ("Левски")
Червен картон:
Даниел Димов (12-"Левски")