Президентът на БФС Георги Иванов излезе с официално обръщение след инцидентите на баража за евротурнирите между ЦСКА и ЦСКА 1948. Както е известно, „армейците“ загубиха с 0:2, а в края на мача ядосаните фенове на отбора нахлуха на терена. В своята позиция, публикувана на сайта на футболната централа, Гонзо призова институциите да вземат възможно най-крути мерки срещу футболното хулиганство в България.

ОБРЪЩЕНИЕТО НА ГЕОРГИ ИВАНОВ
Като президент на Българския футболен съюз осъждам категорично всякакви прояви на футболно хулиганство, последните от които доведоха до инцидентите и грозните сцени, разиграли се в петък вечер на Националния стадион “Васил Левски” в края на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948!

Призовавам институциите и съответните компетентни органи да вземат възможно най-крути мерки за справянето с проблема с футболното хулиганство. Както неведнъж съм подчертавал, ако не се предприемат незабавни и категорични действия, последствията може да бъдат фатални.

За пореден път се видя, че сигурността на зрителите по трибуните, а и на всички участници във футболните срещи не може да бъде гарантирана от частни охранителни фирми.

Също така това е пореден случай, в който даден футболен клуб страда заради хулигански прояви на някои свои фенове.

Като ръководител на Българския футболен съюз имам пълна готовност да участвам в дискусия със съответните държавни органи относно безкомпромисните мерки, които да бъдат приложени във възможно най-кратки срокове.

Проблемът, пред който сме изправени, може да бъде решен само и единствено чрез пълноценно взаимодействие между БФС и институциите.