Феновете на ЦСКА са замеряли полицаите с металните капаци от шахтите на националния стадион "Васил Левски", както и с рекламни пана и част от техниката на фирмата, която заснемаше футболния бараж срещу ЦСКА 1948. Това заяви главен инспектор Иван Георгиев - началник "Масови мероприятия" към СДВР, в предаването "Тази събота и неделя" по bTV .

Както е известно, снощи ЦСКА загуби от ЦСКА 1948 с 0:2 баража за участие в Лигата на конференциите. В края на мача фенове от сектор "Г" нахлуха на терена и потърсиха на саморазправа с играчите на „армейците“.

"След началото на второто полувреме нямаше никакви индикации в секторите на ЦСКА, че ще има напрежение. Охраната беше изцяло на охранителната фирма. 3-4 минути преди края на срещата се видя нахлуването на феновете на ЦСКА от страна на сектор "Г". Наложи се навлизане на полицейски служители, които обезпечиха влизането и охраната на съдии и длъжностни лица, които бяха прибрани в тунела и без да предизвикваме напрежение прибрахме в кордон феновете, които бяха на терена. При достигане на оградата, без да има каквато и да е причина, всички подръчни материали - пана, стойки, метални капаци на шахти, бяха хвърлени по служители", разясни главен инспектор Георгиев.

"Ранените полицейски служители са трима. Единият колега със спрей, другите двама с хвърлените предмети, с които са ударени по крайниците. На единият е оказана на място медицинска помощ, другият беше закаран в болница. Същият е с шевове и е освободен за домашно лечение. И тримата са в стабилно състояние. Двама се върнаха да изпълняват своите задължения", каза Георгиев.

„Знам за 3 лица, които бяха ранени и им беше оказано медицинска помощ. Едно от тези лица бе от задържаните и се намираше на спортния терен. Опита се да влезе в съблекалните, въпреки че бяхме изградили кордони. След задържането се оказа, че има високо кръвно и висока захар и му е прилошало. Беше му оказана медицинска помощ, беше стабилизиран и отведен в районно управление", разясни още главният инспектор.