Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов направи коментар във връзка инцидентите от баража за класиране за евротурнирите между ЦСКА и ЦСКА 1948 (0:2), където фенове от сектор „Г“ нахлуха на терена и опитаха саморазправа с играчите на „армейците“.

„Министерството на вътрешните работи е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието чрез техните охранителни фирми и стюарди. След като от полицията виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, тогава са се намесили. Благодарение на тяхната професионална и бърза реакция няма тежко пострадали и ситуацията е овладяна максимално бързо“, заяви Стоянов.

„Трима полицаи са пострадали по време на мача на стадион „Васил Левски“ вчера, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти. Той подчерта, че двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на мястото на инцидента, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. Третото момче е пострадало в областта на коляното, наложили са се три шева“, каза още вътрешният министър.

„Задържани са петима лица и е образувано досъдебно производство. И към момента колегите работят, както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност, допълни служебният министър и уточни, че няма информация за пострадали фенове.