Христо Стоичков също е направил опит да разубеди Димитър Бербатов, който няма никакво намерение да се завръща в националния отбор, научи БЛИЦ. Камата е провел телефонен разговор с нападателя на Манчестър Юнатйед, припомняйки му, че и той преди години си тръгна, а после облече отново екипа на България. Митко обаче бил непреклонен.
 
Междувременно Ицо се е чул по телефона с Лотар Матеус и му пожелал успех в неговия дебютен мач като селекционер на националния отбор. Стоичков бил сигурен, че германецът ще тръгне с победа – и то убедителна.
 
В момента най-успелият български футболист за всички времена се намира в Барселона, където очаква да започне работа в местния гранд. Съпругата на Ицо – Марияна, обаче е от няколко дни в София по лични дела, съобщиха източници на БЛИЦ.  

Самият Бербатов вече е в България, а за неговото прибиране БЛИЦ информира своите читатели още на 5 октомври. Той ще остане тук до понеделник. Митко ще се види с приятели и роднини, а освен това ще посети и НСА, тъй като учи задочно там.