Поредният английски национал, който отпада за мача с България, е Питър Крауч. Снажният нападател на Тотнъм бе освободен от селекционера Фабио Капело, тъй като продължават да го измъчват болките в гърба.

Крауч нямаше възможност да тренира с английските национали тези дни, след като през уикенда получи контузия при загубата на "шпорите" с 0:1 от Уигън в мач от 3-ия кръг на Висшата лига. Високият голмайстор няма да може да играе и през следващата седмица в мача на Англия срещу Швейцария.

Капело обаче нарочно повика петима нападателите за срещата с България, така че ще може да избира между Уейн Рууни, Джърмейн Дефоу, Карлтън Коул и Дарън Бент. Евроквалификацията е в петък от 22:00 часа на "Уембли" и ще бъде предавана по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".

Както е известно, от сметките на Капело за мача с България отпаднаха още Джон Тери, Франк Лампард, Рио Фърдинанд и Боби Замора. Защитникът на Евертън Фил Ягиелка пък е под въпрос. От травми се оплакват и вратарите Бен Фостър (контузия на коляното) и Скот Карсън (болки в гърба). /БЛИЦ