Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт заяви, че иска да се утвърди като титуляр и на вратата на английския национален отбор.

"Искам да съм титуляр на вратата на Англия. Харесва ми, че ми се открива възможност за шанс и се надявам да се възползвам от това", сподели 23-годишният Харт.

Той бе трети вратар на Англия на Мондиал 2010 в ЮАР, където бяха още опитните Дейвид Джеймс и Робърт Грийн. Сега Харт е в състава на Фабио Капело за предстоящите евроквалификации с България и Швейцария. Италианският спец прати повиквателни още на Бен Фостър и Скот Карсън, които са контузени и са под въпрос за петъчния сблъсък на "Уембли". Травмите на последните двама принудиха Капело да повика по спешност вратаря от младежката формация на Арсенал – Джеймс Ший, който помогна за двустранната игра на английските национали.

"Давам 100% от себе си на тренировките, а освен това изиграх и два мача в Лига Европа. Мисля, че се представям много добре от началото на сезона. Напълно съм доволен от това как се развива кариерата ми до момента", сподели още Джо Харт, който е допуснал само един гол в първите три мача на Манчестър Сити от началото на сезона във Висшата лига.

Евроквалификацията между Англия и България е в петък от 22:00 часа на "Уембли" и ще бъде предавана по ТВ+ за абонатите на "Булсатком". /БЛИЦ