Полузащитникът на Локомотив (София) Васил Велев е крайно учуден и огорчен от атаката по негов адрес. Появиха се информации, че той демонстративно е запалил цигара при напускането си на стадион "Георги Аспарухов" след тежката загуба с 0:4 от "Левски" снощи. Велев не се появи в игра за "железничарите", като сподели, че е изпитвал болки в коляното, но въпреки това бе вписан сред резервите. Велев се свърза с БЛИЦ, за да изясни ситуацията и да говори за случващото се в Локомотив.

- Васко, какво се случи след снощната загуба от "Левски"?
- Много съм учуден от някои неща, които се изписаха по мой адрес. Не знам от къде идва атаката. Как може да твърдят, че съм запалил демонстративно цигара? Категорично няма такова нещо. Аз дори не съм пушач. Ни най-малко пък на стадиона бих си позволил да запаля цигара. Пълни глупости се пишат по мой адрес, но както и да е. Да съм жив и здрав, а те нека твърдят каквото си искат.

- Откъде може да идва тази атака?
- Може би се търси сензацията, а и с оглед на лошия резултат. Те още малко ще ме изкарат виновен за загубата с 0:4 от "Левски". Дали съм играл или не, няма значение. Чудно ми е как се пишат подобни неща, при положение, че не съм палил цигара. Още малко и ще ме изкарат, че пиян съм излязал от стадиона. Несериозно е да се търси сензацията по този грозен начин.

- Треньорът Диян Петков сбогува ли се с вас?
- На полувремето е казал, че напуска. Аз не бях в съблекалнята, тъй като загрявах на терена. Изпитвах леки болки в коляното и решихме да не се рискува със здравето ни и заради това не влязох в игра. А и да бях на терена, едва ли щях да променя нещо. "Левски" ни смазаха.

- А след мача някой от ръководството не ви ли каза нещо?
- Единствено Георги Марков влезе в съблекалнята. Не знам какво ще става в Локомотив. Утре на тренировката ще разбера.

- Кой ще я води?
- Не знам, ще видим. Дано Иво Тонев си промени решението и да остане. Той е страхотен човек. Ние обаче му дължим много, както и на Диян Петков. Те са дали много на Локомотив, но ние явно не можем да им оправдаем доверието. Съжаляваме за слабите резултати. Надяваме се час по-скоро да се вдигнем и да измием срама. Тренираме, но някак си не се получават нещата. Тренираме едно, говорим, но на мача се случва съвсем друго. Нямам обяснение.

- Кога за последно Николай Гигов беше при вас?
- Повече от седмица не сме го виждали. Явно има някакви проблеми. Иначе често идва на тренировките, говори ни.

- По колко заплати и премии ви дължи?
- Трябва да се обърнете към хората от ръководството по този въпрос.

- Легнахте ли на Славия преди две седмици (б.а. - победата на "белите" с 2:1 на 18 септември)?
- Стига глупости. Много се спекулираше около този мач. Още месец преди него се пишеше как сме щели да им легнем, тъй като те ни били дали трите точки в края на миналия сезон. Това е несериозно. А и аз не знам какво е ставало преди, защото от това лято съм в Локомотив. Наистина изиграхме много слаб мач, изключително слаб дори. Не знам защо в някои срещи нещата не се получават.

- Искате ли Тони Велков за треньор?
- Г-н Гигов ще реши кой да бъде треньор. Велков е уважаван от всички в Локомотив. Той гледа не само мачовете ни, а идва и на тренировките.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ