ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Лудогорец приема “Левски” в дербито на 13-тия кръг на “А” група. Двубоят е днес от 16:30 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ+Булсатком.

Главен съдия на двубоя е роденият на 13 януари 1975 година Николай Йорданов. Любопитното е, че реферът ръководи пролетното дерби от миналия сезон между двата тима на “Георги Аспарухов”. Тогава Лудогорец победи с 1:0 и закрачи уверено към първата си шампионска титла. Йорданов често се замесва в скандални двубои. За последно срещу него скочи треньорът на Монтана Атанас Джамбазки. Той негодува за неотсъдена дузпа при загубата от ЦСКА с 0:1. Арбитърът обаче даде дузпа за “червените”, която беше доста спорна и така реши изхода на двубоя. През пролетта на миналия сезон “Левски” победи ЦСКА с 1:0 в дербито. “Армейците” имаха основателни претенции за една дузпа, за нарушение на вратаря Пламен Илиев срещу Жуниор Мораес, чийто глезен след това беше подут няколко дни. Иван Бандаловски нарече Николай Йорданов “тъмносин” и каза, че играе футбол на малки вратички с фланелка на “Левски”.

Колаж на съдията Николай Йорданов след дербито "Левски" - ЦСКА 1:0 през пролетта

0000000000000000000006.jpg

Николай Йорданов е ръководил само два мача на Лудогорец – победата с 1:0 срещу “Левски” на “Герена” и успеха с 1:0 срещу Светкавица. Далеч повече мачове реферът е ръководил на “Левски” – общо 22. Балансът на “сините” е 10 победи, 5 равенства и 7 загуби.

Любопитното е, че въпросният съдия е ръководил три поредни домакински загуби на “Левски” от Локомотив (София) – през пролетта на 2008 година “железничарите” бият с 1:0 след гол на Христо Златински. Това е първият успех на Локомотив срещу съперника от 12 години и...бившият шеф в “Надежда” и настоящ на “Герена” Иво Тонев е на седмото небе от щастие. “Много съм щастлив от победата, която дойде само четири дни след поражението ни с 0:3 от Пирин. Затова футболът е интересна игра, защото в рамките на 3 дни от ада можеш да отидеш в рая. Това е първата ни победа над “Левски” от 12 години и тя е постигната на "Герена", казва тогава Иво Тонев. През пролетта на 2009 година столичното Локо печели с 3:0 също на “Герена”, а през есента на същата година постигат нов успех, този път с 2:1.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА