ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Полузащитникът на шведския Фалкенберг Севен Емилов ще направи дебют с националната фланелка на България, след като беше поканен от селекционера Александър Димитров. 19-годишният халф получи повиквателна за предстоящите контроли с Черна гора и Албания.

БЛИЦ първи съобщи преди време, че Емилов е в плановете на Сашо Димитров, като се чакаше процедурата по изваждането му на български паспорт.

"Много се радвам, че ми предложиха да играя за България. Не мога да опиша чувствата, които изпитах, когато ми се обадиха", коментира в интервю пред нас талантът от шведския Фалкенберг.

Емилов е роден във Варберг (Швеция) през 2003 година в семейство на български граждани. Баща му е от Кърджали, а майка му от село Млечино до Ардино.

19-годишният Емилов играе като халф, през този сезон е записал два мача от 10 възможни, а през миналия изигра 14 срещи и вкара два гола. Фалкенберг се състезава в Южната Трета дивизия на Швеция и се нарежда за момента на четвърто място, като изостава на 6 точки от лидера Тролхетан.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Националният отбор на България до 21 години се събира между 10 и 21 юни. Лагерът ще започне в София и включва две контролни срещи - с Албания и Черна гора.

"Чувството е фантастично, разбира се. Пред мен се откриват нови приключения и остава само да вървя напред. Очаквам с нетърпение да науча нови неща, като например да поемам отговорност и да не се притеснявам, защото ще се видя с нови хора. Вярвам, че всички искат да победят заедно като отбор. И трябва да се развиваме като отбор и да печелим квалификационните мачове занапред", казва Севен Емилов, цитиран от официалната страница на Фалкенберг.