Треньорът на “Левски” Илиан Илиев похвали своя отбор за себераздаването и проявения характер. “Сините” биха Литекс с 2:1 на стадион “Георги Аспарухов”.

“Получи се добър мач с много нерви. Показахме характер, имаме и футболни аргументи, но не ги показахме в някои ситуации. Публиката ни помогна в трудните моменти. Създадохме положения, имахме проблеми в изнасянето на топката. Не съм доволен от Марсиньо и Прохазка. Станислав Ангелов изнасяше топката с дрибъл, защото беше принуден от пасивната игра на колегите си от средната линия. Имахме и кадрови проблеми в халфовата линия, коментира Илиев. - Всяка победа е важна особено срещу отбор, който е близо до нас. Мислехме си, че всичко е загубено.

Доволен съм от включването на резервите. Симеон Райков реши мача. Добре е, че точно се вдигнахме преди вечното дерби. Постоянно имаме кадрови проблеми, но в тези моменти се сплотява колектива и се калява характера. Пресилен втори жълт картон на Рамос. Дори с 10 души тръгнахме да вкараме втори гол, подтикнати от публиката. Нормално беше да се върнем леко назад и да дебнем съперника на контраатаки. Липсваше ни бързина.”