Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Новият треньор на “Левски” Илиан Илиев даде първа пресконференция. Малко след 16:45 часа наставникът влезе в залата заедно с изпълнителния директор Иво Тонев.

Радвам се, че се върнах в “Левски” след толкова години. За мен това е предизвикателство. Надявам се да оправдая доверието, което ми е гласувано, тъй като знаем името и традициите на “Левски”. Надяваме се това, което се случва в последните години, да не се повтаря. Това не означава, че ще направим някакви чудеса. С много труд и обединение ще се опитаме да постигнем обичайните неща, за които “Левски” винаги се е борел – титла, купа и добро представяне в евротурнирите.

-Доволен ли сте от развитието на селекцията до момента?
-Да, казах ви, че това, което бяхме планирали като постове, сме доволни. Очакваме още двама футболисти, ако стане...Изключваме случая с Кевин Бру, който постави доста високи условия, а и ни коства доста сили да го наблюдаваме.

-Наясно ли сте с кои футболисти ще се разделите?
-С Даниел Младенов и Стефан Станчев се разделяме. Има още момчета, които имат договори, те ще тренират с нас. Имахме няколко варианта за селекция - или само да взимаме български футболисти и да оставим чужденците. Видяхте обаче какво се случи през последните години, даваха се пари за българи, които не впечатлиха. Затова прибягнахме към варианта да вземем няколко чужденци, повечето от тях национали на своите страни. 9 души от юношите ще пътуват с нас на първия лагер, а след това част от тях може да бъдат и в Австрия. Ще имаме основна група 15,16,17 футболисти, опитни хора, до 22-ма ще допълваме с юноши.

-Спекулира се около името на Иван Цветков, какво е бъдещето му?
-Той започва с нас подготовка, утре ще мине медицински прегледи. На този етап е в отбора, така че не виждам смисъл да коментираме.

-Как ще процедирате с вратарския пост?
-В момента на лагер са четирима вратари, от тях трима ще останат.

-Смятате ли, че с този кадрови потенциал “Левски” ще бъде лидер?
-Затова работим и правим селекция. Правим състав, с който искаме да се борим за тези неща, които казах в началото.

-Това ли бяха футболистите, които искахте в “Левски” първоначално?
-Имаше хора, които гледахме и не харесахме. Горе-долу е това, което искахме в началото, вече казах с изключение на Бру.

-Готов ли сте да приемете предизвикателството. Знаете какво се случи в последните години, имаше разногласие между легенди на клуба.
-Щом съм тук, значи съм готов да приема това предизвикателство. Треньорската професия навсякъде е една и съща. Дали ще ме подкрепят хората, които са дали нещо за този отбор, е важно, но не толкова важно. Важно е аз и моят екип какво ще свършим. Относно работата си, няма да се променям. Ако трябва да дойда да се адаптирам към това, което е тук и не е спечелено нищо в последните три години, по-добре да не идвам. Дали играеш в топ отбор или в някакъв по-слаб понякога е липса на късмет, така че футболистите навсякъде са едни и същи. Просто трябва да излязат на терена и да изпитват удоволствие.

-Какво е бъдещето на Йордан Милиев, както и на младите братя Цоневи?
-Тези футболисти, които имат договори, започват подготовка с нас. Това, че тези момчета от школата са с нас сега, не означава, че други няма да дойдат.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ