Треньорът на Черно море Илиан Илиев отрече неговите футболисти да са проявили агресия срещу Левски при загубата с 0:2 на "Герена" в ключов мач в борбата за евроквотите. Наставникът на варненци разкри защо се почувствал обиден от феновете на домакините, а освен това критикува съдиите за многото жълти картони, както и за 7-минутното минимално добавено време на срещата.

„Много нервен мач. Създаде се обстановка, всеки фал-картон. Получихме картони аз, физиотерапевта, 11 картона. Съдията се поддаде на нервността. Знаехме, че ще се създаде такава обстановка. Левски влезе по-добре в мача от нас. После и ние създадохме някои моменти. На полувремето говорихме, че 5 човека висят с картони и трябва да сме внимателни. Необмислена постъпка на Сердюк. Неговото положение преди това бе чисто. След изгонването му мачът тръгна в една посока. Направихме атака и с по-малко хора“, коментира Илиан Илиев след мача.

„Първият картон на Димов – рамо в рамо. Курьор оспорва – фаул срещу него. Кръстев го е наплюл, а Евгени тръгна и малкият падна. Жълт картон се вдигна на Влатко и Виктор. На мен, на физиотерапевта картон, така че провокацията срещу Жека е част от играта наклони везните. Левски с човек повече създава трудности за другия. Ядосан съм, че Левски вкара втори гол. Всеки си има правото на мнение. Черно море не е отбор, който се защитава с цената на всякакви средства. Губим пети мач за сезона, което за 25 мача е горе-долу добре. Продължаваме напред независимо от обстоятелствата", продължи наставникът на "моряците".

„Обидно ми е от феновете на Левски, плясках им за това как ме наричат. Ръкоплясках им за идеята и изпълнението. Не влезнахме в мача добре, а след 25-ата минута имахме положения. Чиста ситуация на Евгений като нея, то Левски нямаха такава, така че сте прави, че не вкарваме. Левски нямаше положения, освен центриранията. Загубихме самочувствие като останахме с 10 човека. Първо трябва да видим след утрешния мач на кое място сме и вече после, не че има голямо значение дали си трети или четвърти, но единствено трябва да преценим за картоните. Имаме наказани, но когато ти липсват важни хора, то ще имаш проблем“, завърши Илиев пред репортери в миксзоната.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022