Националният селекционер Илиан Илиев говори на пресконференцията преди мача с Люксембург. Срещата от Лига "C" на Лигата на нациите е на 12 октомври (събота) от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. 

"В двете тренировки футболистите показаха огромно желание, надявам се да го вкарат и в мача. Тези донякъде положителни резултати не трябва да ни вкарват в ситуация, че на всяка цена трябва да бием. В спорта няма "на всяка цена". Мълчанието взима връх на обядите и вечерите, надявам се да е от концентрация, която беше добра предния път", започна Илиев.

"Имахме дълга седмица. Имали сме и по-лоши ситуации. Няма да търсим още от начало негативни сценарии. Предния път публиката ни подкрепи (б.р. - победата с 1:0 над Северна Ирландия). Тук е футболна публиката, ще има фенове от цялата страна. Съперникът е сериозен, стигна до бараж за европейското първенство. Срещаме най-добре представящия се отбор в последните години от цялата група - не говоря само за европейските квалификации. Трябва да уважаваме противника", подчерта селекционерът на България.

"Със сигурност имаше трудни моменти със Северна Ирландия. Мачът е дълъг, дори да има тежки моменти, надявам се с подкрепата на хората да излезем от тях. Не сме решили още за състава, така казано от вас все едно другите са сигурни. Има време, утрото е по-мъдро от вечерта, има време да се реши. Хората се интересуват за състава - кой ще влезе, кой ще излезе, така е по-добре. Не е добре да има безразличие, както беше в началото. По-добре да има и критика", продължи Илиев.

"В последните години липсваше импулс и самочувствие. Със сигурност ако победим Люксембург утре, те отпадат от борбата, защото ще им дръпнем със 7 точки. Искаме да продължим да сме на върха в групата, трябва да се потрудим. Контролата им с Франция я гледахме няколко пъти, без страх изнасяха топката, контролите обаче са различно нещо. Двете им загуби ни учудиха, особено втората. Две статични положения решиха мача със Северна Ирландия, което говори добре за нас, защото ние се справихме със Северна Ирландия. Резултатите им не отговарят на потенциала на отбора им", каза още Илиан Илиев.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК