Новият силен човек в ЦСКА Юлиан Инджов иска утре негови експерти да влязат в счетоводството на клуба, да направят експертиза, за да е наясно какви точно са дълговете на „червените”. Както БЛИЦ първи информира, строителният предприемач ще притежава 56% от контролния пакет акции.

„Александър Томов е главен акционер, въпреки че размахваше една папка, че ще прехвърли акциите. Томов трябва да върне пари на Петър Манджуков, но явно няма и иска да продаде акциите си. Преди да кажа твърдо „да”, искам в понеделник да вляза в дружеството и да направя една експертиза и анализ. Ако цифрите отговарят на това, което се тиражира в публичното пространство, ще вляза в ЦСКА. Искам утре моите хора да бъдат допуснати до счетоводството. Ако дълговете са повече, не знам какво ще предприема”, започна Инджов пред ТВ7.

„До 31 март теоретично Томов държи мажоритарния пакет акции. Ако намери на кого да ги продаде, от 1 април клубът ще мине при този, който плати цената. Надявам се да привлека и други бизнесмени. Спортът трябва да бъде в ръце, които не искат да вземат, а само да дават. Аз мисля, че ще бъда такъв”, продължи строителният предприемач.

Той коментира причината за оттеглянето на Петър Манджуков, чиито син Ивайло все пак има акции в ЦСКА и остава да представлява фамилията.
„Не само заплатата на Стойчо Младенов е причина за излизането на Манджуков. Основната причина са големите разходи, които клубът има към днешна дата".

"Финансирането на клубове като ЦСКА се извършва или с публично предлагане на акциите или намиране на мажоритарен собственик. Поне в България, няма клуб, който да се самоиздържа. Дори клуба на Кирил Домусчиев не си покрива всички разходи. Може би последната година – да, но като сложим всички инвестиции от началото – не”, каза още Инджов.

„Ако всички, които имат вземания от клуба, опростят една част, аз се ангажирам тия пари, които те ще опростят, да ги инвестирам в спортно техническата власт. Ще използвам и помощта на „ЦСКА Завинаги”.

Трудности могат да възникнат, ако излязат задължения, които аз не мога да погася и ако не се намерят други участници в моя план. Тогава клубът вероятно ще има проблеми”.

„Гледам всички си подават оставки. Очакват от мене да спасим клуба с Манджуков, но очаквам и останалите, които обичат клуба да помогнат”.

За финал Инджов коментира положението с базите на ЦСКА.
„Досега Томов движи този въпрос, информира ни. Пред него са изказали добро отношение към това. Очаква се връщането на имотите, което би улеснило задачата на собственика на мажоритарния пакет акции. Очакваме и държавата да помага”.