Ръководството на "Левски" в лицето на Тодор Батков и Константин Баждеков даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" днес. На брифинга присъства и Васил Колев - председател на тръста "Синя България".

"Стигали сме до бюджет от порядъка на 15 милиона лева, сега е свален на 8-9 милиона. Мисля, че клубът може да се вмести в един бюджет от 8 милиона", обяви Батков.

"Имаме да даваме на минали футболисти само 166 хиляди евро. В сравнение с някои други. На треньори 121 хиляди евро, на други клубове 291 хиляди евро, общо 578 хиляди евро. Това е положението. Никога не съм се оправдавал, дори като дете не се оправдавах, а ме биеха, намаляваха ми поведението. В крайна сметка вината е моя. Всичко обаче е правено за доброто на "Левски". Не съм довел нито един футболист, подчертавам, за всичките тези години - от март 2004 досега. Нито съм довел, нито съм продал футболист от "Левски", добави адвокатът.

"Явно така ни е било писано, да поставяме положителни рекорди в клубната история, както и отрицателни. За първи път от много години неучастие в евротурнирите със скъпоструващи селекции, със заплати на месец за отбора 430 хиляди лева. Шест поредни загуби от ЦСКА за първенство. С ръка на сърце мога да ви кажа, че познавайки добре ситуацията в другите водещи отбори в "А" група "Левски" в момента е с ниво на плащане на първия отбор - трети или четвърти. Пред нас са Лудогорец, със сигурност ЦСКА, а ние сме на трето или четвърто място", каза още Батков.

Финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков прочете приходите на клуба, като в това число не влизат Лев Инс и М-Тел.

Приходите на "Левски" за 2014 година:
Стоки - 305 хиляди лева
Абонаментни карти - 185 хиляди лева
Билети - 344 хиляди лева
Такси - 79 хиляди лева
Такси от общежитието - 9 хиляди лева
Реклами - 463 хиляди лева
ТВ права - 463 хиляди лева
Членски внос - 2000 лева
Наеми - 49 хиляди лева
Дарения - 15 хиляди лева

"Общо персоналът на "Левски" е 140 човека. Администрацията на управление на клуба, в която влизам аз, Иво Тонев, Георги Иванов и всички други, които работят, е 16 човека. С реклама се занимават двама души", уточни Баждеков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ