Мъжкар отвсякъде. Най-добрият за ЦСКА вчера. И забележете – вече има над 100 мача с червената фланелка, а е на само 22 години. За Иван Турицов става дума. За едно изключително сърцато момче, което блестеше на заснежения терен срещу Левски. Онова посичане в краката му не беше спорна дузпа, а кристално чиста дузпа. По-чиста от снежинките, натрупали терена. Наскоро БЛИЦ писа, че цената му е 2 милиона евро. Ако обаче Турицов продължи в същия дух, сумата ще скочи. От такива като Иван „армейците“ имат нужда – талантлив, трудолюбив, силен характер. Снове като стрела край тъчлинията. Стрела, по-бърза и светкавицата.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В ЦСКА има пълна противоположност на Ванката – Янис Вилдсхут. Холандецът пак играе по тъча, но уж задачата му е да създава положения и да реализира такива. Вместо да наказва вратарите, наказва „армейските“ фенове с безкрайните си пропуски. Вчерашният си е най-големият от началото на сезона за ЦСКА. Почти като този на Бербатов пак във вечното дерби, играно на 13 май 2000 година.

Да, Йомов също пропусна. И то два пъти. Но неговите изпълнения, макар и отново 100-процентови, бледнеят пред това на Янис. А и Георги вече е вкарвал важни голове за ЦСКА и е бил №1 на терена в решителни двубои. Горкият Вилдсхут има само едно попадение за „армейците“ и то в решения мач с Рома, загубен с 2:3 в София.

Факт е, че Янис създава доста ситуации, че много раздвижи играта на тима срещу Левски. Но  когато изскочиш сам срещу вратаря и профукаш такъв чуден шанс, значи си… чутовен майстор на пропуските. Същият като Габриел Обертан, нали го помните. Французинът даже беше много повече на „ти“ с техниката. Но пред гола си прилича с Вилдхут…

После иди е чуди защо Янис играе в  българското, а не във френското първенство, например.  Феновете му прощаваха веднъж, втори, трети, и не знам вече кой си път. Чакаха го да се адаптира. За капак вчера сътвори най-голямата си издънка откакто е в ЦСКА и заслужено си спечели прякора Пилата. Защо Пилата ли? Защото пили нервите на феновете във всеки мач – фино, грубо и цинично…  
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Еfbet Лига - сезон 2021/2022

Купа на България - сезон 2021/2022