Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев обяви, че чака завръщането утре на Тодор Батков от чужбина, след което в четвъртък ще бъдат обявени решения, които ще са много важни за бъдещето на клуба. Както е известно, шефът беше обявил датата 24 април, на която да назове името на новия треньор. Снощи обаче "сините" претърпяха трета поредна загуба в шампионата - 0:1 от Лудогорец, което принуждава ръководството на клуба да вземе спешни мерки. Не е изключено още в четвъртък "Левски" да има нов треньор.

"Предстоят крйани решения! Ще ги разберете в четвъртък. Чакам Тодор Батков да се завърне утре в България, за да се видим и да го информирам за нещата. Вече разговаряхме по телефона, но трябва да се срещнем на живо. Предстои да се вземе едно трудно и тежко решение. Ще направя всичко възможно да взема точното решение", заяви в ефира на "Дарик" Иво Тонев.

"Няма да кажа за какво си говорихме с Гонзо днес. Той е истински мъжкар, умира за "Левски", продължи шефът, като не отрече възможността Станимир Стоилов или Илиан Илиев да застанат начело на отбора. При снощната загуба от Лудогорец от трибуните на "Герена" постоянно ехтеше името на Мъри, който е любимец на феновете.

"През целия днешен ден имах срещи с някои деятели, свързани по една или друга причина с "Левски". Чух и тяхното мнение. В четвъртък, ако има нещо, ще го обявим. В такива моменти се взимат по-крайни решения и аз съм готов да взема такива решения. Трябва да поговорим с Тодор Батков. Не искам да разкрия нищо сега, от това, което сме говорили с Георги Иванов, той е готов да се жертва в името на "Левски". Не бих коментирал нищо повече. Моментът е по-различен от преди една седмица. Не може да се чака до датата, която бях определил - 24 април. Да сме живи и здрави и в четвъртък ще си говорим. Аз нося отговорността и ще взимам решенията, но няма как да не информирам Батков за тях", добави изпълнителният директор на "сините".

"В изминалите три месеца вече се убедих, че нещата се интерпретират. В крайна сметка аз в четвъртък ще обявя какво ще се случи. Не искам да мисля за четвърта поредна загуба. Аз страдам и изживявам нещата повече от някои левскари. Някои неща ме изненадаха доста неприятно. Оставам с впечатление, че в дадени моменти някои хора не са приели "Левски" като кауза, а като нещо, което трябва да им дава и да им носи дивиденти. "Левски" е на този човек, което име носи и пред когото трябва да се прекланяме, и на тази публика. Това, което видях вчера от страна на феновете ме впечатли. Времето за дипломатичност и спокойствие свърши", каза още Иво Тонев.

"Искам да знаете, че в такива моменти винаги ще говоря, а когато жънем успехи и станем шампиони, няма да говоря. Тогава ще оставя другите да говорят", завърши шефът на тотализатора.