Силният човек в “Левски” Иво Тонев за пореден път демонстрира подкрепата си за старши треньора Илиан Илиев. “Държа да подчертая, че категорично заставам на страната и зад гърбовете на Илиев и Боримиров. Илиан със сигурност остава треньор на “Левски” до края на сезона, заяви Тонев пред ТВ7.

- Още снощи (б.р. - неделя), след мача с Монтана (0:0), говорих с Тодор Батков и му казах моето мнение. Имах дълъг разговор с Илиан Илиев. Тряваше да уточним някои неща. Продължихме до 18,30 ч. Ще има промени в “Левски”. Назначаваме за спортно-технически директор на клуба Даниел Боримиров по предложение на Илиев. Разбрахме се по всички въпроси. На мен не ми хареса това, което видях в последните мачове.”

Ръководството на “синия” клуб ще наложи сурови глоби на футболистите за поредицата от резили в първенството и слабата игра за Купата на страната срещу Литекс (1:0). “Утре на тренировката ще разберете и с какво ще санкционираме играчите. Утре по обяд ще се видим тримата и ще уточним санкциите. Не мога да коментирам дали ще има напуснали клуба. Доверявам се на Илиан и на Боримиров да вземат важните решения, но утре ще има повече яснота. Имам обяснение за кризата в отбора, но му я казах вече на Илиан. Репликата ми, че ще станем шампиони, малко се преекспонира. Не знам защо се тълкува, все едно ще използваме непозволени методи, за да постигнем целта. Моето съзнание никога не е било насочено към тези мисли. Този кръг беше много неприятен и за Левски, и за лидера Лудогорец заради равните резултати, но доказа едно - в България се играе честен футбол”, каза босът. Тонев обясни и причините, поради коите се е спрял на Даниел Боримиров за поста "спортен директор".

“Боримиров е последният спортен директор, станал шампион. Те са лични приятели с Илиан, аз се познава от доста време с него. Казвам го, защото вярвам на хората, с които работя. Новата селекция е рано да я коментираме. Ние не сме детска градина, а най-добрият професионален клуб в България. Треньорите трябва да умеят ръководят под напрежение, както и футболистите да играят. Клише е да се говори, че футболът е мъжки спорт. Виждаме, че в други страни и жените играят успешно футбол. Или човек е мъж и носи панталони, или е нещо друго и носи пола. Какво значи на всяка цена? Футболът е една игра. Не е на живот и смърт. Няма какво да се лъжем – единствената цел на “Левски”, са титлите и купите, заяви Тонев и коментира и скандалното съдийство по време на мача за Купата срещу Литекс. - Замълчах си и то съвсем тенденциозно. Тук стана като “Крадецът вика дръжте крадеца!” Наказаха сурово Ахмед Ахмед. Грешката беше на страничния съдия. Допусна три поредни грешки и то все в посока на “Литекс”. Това е притеснително. По някакви невидими пътища се самосезираха и наказаха Де Карвальо, който е водещият ни голмайстор. Това обаче е минало и не искам да се връщам назад.”

Иво Тонев отговори на въпроси и относно ремонта на стадион “Георги Аспарухов”.“Много ясно и точно ще отговоря. Темповете на ремонта се движат по график. В момента тече процедурата, трябва да си подадем документите. За съжаление нещата не се движат бързо в България. Има обявена процедура за насрочен търг. Да съборим “А” сектор, да разчистим отпадъците и да копаем. Едва 5-6 май би трябвало да имаме учредено право на строеж. Тоест да имаме право да надграждаме над земята. Имаме създадена добра организация. Ако не се забавим много, очаквам през май да почнем. Забавянето ще е 20 дни – месец максимум. Наслушах се на всякакви предположения. По отношение на “Газпром” нещата са същите, каквито бяха и преди три месеца", заяви изпълнителният директор на "Левски".
 

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ