Националният селекционер Любослав Пенев обяви всичките повикани футболисти за приятелския мач с Беларус. Контролата ще бъде на Националния стадион "Васил Левски" на 5 март от 17:45 часа. Преди дни Пенев съобщи имената на петима от играещите в чужбина българи, а днес допълни списъка с футболистите от "А" група. Сред тях сензационно попада защитникът на Литекс Васил Божиков, който ще има шанс да дебютира за държавния тим. Тази чест ще има и съотборникът му в ловешкия клуб - талантливият защитник Страхил Попов.

Извън състава на Пенев този път са нападателите Александър Тонев и Венцислав Христов, а както вече стана ясно, за първи път в състава е Андрей Гълъбинов от Авелино. В сравнение с отбора от последния мач с Чехия (загубата с 0:1 в София на 15 октомври), селекционерът не е извикал още Маркиньос, Петър Занев, Валери Божинов и Николай Михайлов.

При отсъствието на вратаря на Верона, Пенев се доверява на Владислав Стоянов и Иван Чворович от шампиона Лудогорец, както и на Пламен Илиев от "Левски". "Сините" имат още един представител в националния - халфът Владимир Гаджев, от "Ботев" (Пловдив) също са двама, докато ЦСКА е представян само от Емил Гъргоров. Пенев е изпратил повиквателни на общо шестима от Лудогорец, както и на Божиков и още четирима от Литекс.

Пълният списък на националите на Любослав Пенев за приятелския мач с Беларус:

Вратари
1.Владислав Стоянов (Лудогорец)
2.Иван Чворович (Лудогорец)
3.Пламен Илиев ("Левски")

Защитници
4.Йордан Христов ("Ботев" Пд)
5.Йордан Минев (Лудогорец)
6.Веселин Минев ("Ботев" Пд)
7.Страхил Попов (Литекс)
8.Николай Бодуров (Литекс)
9.Илия Миланов (Литекс)
10.Васил Божиков (Литекс)
11.Павел Виданов (Заглебие Любин, Полша)

Полузащитници и нападатели
12.Светослав Дяков (Лудогорец)
13.Христо Златински (Лудогорец)
14.Владимир Гаджев ("Левски")
15.Симеон Славчев (Литекс)
16.Станислав Манолев
17.Михаил Александров (Лудогорец)
18.Емил Гъргоров (ЦСКА)
19.Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия)
20.Ивелин Попов (Кубан Краснодар, Русия)
21.Тодор Неделев (Майнц 05, Германия)
22.Димитър Рангелов (Люцерн, Швейцария)
23.Андрей Гълъбинов (Авелино, Италия)