ЦСКА представи най-новото си попълнение Мартин Камбуров. Договорът на 32-годишния играч е за сезон и половина. Нападателят призна, че не му е трябвало много време, за да се съгласи на предложението на най-успелия футболен клуб у нас.

"Бързо се разбрахме, след като Георги Илиев се свърза с мен. Все пак ЦСКА си е ЦСКА. Надявам се да играя. Едва ли някой ще се чуди на предложение от Левски и ЦСКА. Все пак това са двата отбора у нас и мотив не ти е нужен. Важно е тимът да играе добре, да върви напред. Не е от значение аз колко гола ще вкарам", коментира Камбуров.

"Няма смисъл да се говори кой се е свързвал с мен. Аз съм коректен към тях. От Лудогорец пускаха дори декларация, че си вдигам имиджа. В крайна сметка дойдох в ЦСКА. С когото разговарях, казах, че първо ще изчакам какво ще се случи тук и тогава ще им отговоря", добави нападателят.

"Не знам с точност какво е нивото на "А" група. Успях да хвана последните три кръга. Знаете, дълго време бях в чужбина. Сега е важно да започна да тренирам, да направя подготовка и да минат няколко мача. Надявам се да покажа това, с което ме познават. Нормално е да има конкуренция в отбора. Къде ще играя решават треньорите. Зависи каква схема ще се избере", каза още играчът.

"Надявам се наистина ЦСКА да стане европейски отбор. Това не е някакъв селски клуб и е нормално да се иска най-доброто. Вярвам на господин Илиев, убеди ме за бъдещата промяна на ЦСКА и аз му вярвам", каза още нападателят.

Нападателят каза няколко думи и за пропадналото му завръщане в Локомотив (Пловдив).

"С господин Марешки говорих пет минути. Разминавахме се доста. За футбол не можеш да говориш с него, не е компетентен. Благодарих му за обаждането и всичко приключи. Имах желание да играя на "Лаута", хората също. Но всичко приключи преди един месец, когато разговорите започнаха. И така дойде предложението от ЦСКА", каза още Мартин Камбуров.

"Не съм преговарял за пари. Но ако кажа, че ще играя за удоволствие значи да излъжа. Няма футболист, който да го направи това. Но ми беше предложено това и това, обяснено, че реалността в момента е такава и аз се съгласих. Точно за пет минути се разбрахме, нямах нужда от повече време. Все пак ЦСКА си е ЦСКА", завърши голаджията.