ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Сериозна дискусия се разрази около бъдещето на ЦСКА. Валентин Михов, Стойне Манолов, бизнесменът Лъчезар Николов-Чезари и адвокатите - Петър Величков и Радостин Василев, обсъдиха варианти, изложиха тези и мнения по повод случващото се в клуба.

Валентин Михов коментира тиражираната информация, че е поканен за президент на ЦСКА: "Благодаря на тези, които са ме спрягали за президент. Но мен никой не ме е канил, трябва някой да го направи за да се върна. Нито "Титан", нито Гриша Ганчев са ми се обаждали", каза Михов в ефира на Канал 3.

"Относно проблемите - бих тръгнал от 1998-99 година, когато безумен закон направи клубовете да бъдат акционерни дружества. Дотогава държавата си поддържаше базите, тя построи "Армията", "Герена", "Славия" и "Локомотив". Трябва да променим този закон, акционерите да помагат на клуба, общините да си правят поддръжката на стадионите. Когато бях президент на ЦСКА имаше контрол. Тогава всяка година завършвахме с положителен баланс", добави Михов и предложи: "Аз съм тук, защото искам четирите букви да съществуват. Подадената ръка от Гриша Ганчев е добре дошла, трябва да се измисли най-добрият вариант за клуба. Защо не всички, които обичаме отбора и имаме възможности, да помогнем с каквото можем. Защо да не се обърнем към г-н Домусчиев? И той е цесекар. И ние можем да помогнем, защо да не го направим. Да купим акции. Аз, Стойне и всички, които сме тук. Ще разсрочим малко неизбежната смърт. Ще помогнем на Гришата, така той ще има съмишленици".

Стойне Манолов потвърди още веднъж казаното за първи път пред агенция БЛИЦ по повод евентуално сливане на ЦСКА и Литекс: "Аз такъв отбор няма да припозная. Не може да ме убедите, че едни играчи на Литекс идват, обличат червените фланелки, играят на "Армията" и това е ЦСКА. Не, това не е ЦСКА, това е Литекс. Трябва да извървим пътя си като Глазгоу Рейнджърс, да започнем от най-ниското ниво. Опитват се да ни прокарат една идея, при която става следното, Гриша Ганчев влиза в ЦСКА, но и "Титан" остават, а те докараха клуба до фалит.

"Що се отнася до фалит - господин Василев (б.р. - обръща се към адвоката на ЦСКА), предложете вашата идея на Реал Мадрид или Манчестър Юнайтед и ще вземете много пари. Искате да кажете, че при фалит дълговете на клуба изчезват, ние се сливаме с Литекс и ставаме нов клуб, напълно чист, който остава в "А" група. Ами, ако е така, всеки един клуб ще фалира и ще учредява наново, за да чисти дълговете си. Разберете, и най-големият левскар не може да му мине през главата, че ЦСКА може да бъде фалиран и да не съществува", допълни Стойне Манолов.

Юристът на ЦСКА Радостин Василев опита да обясни, че се обмислят няколко варианта, като призова феновете да подкрепят евентуално сливане с Литекс и да припознаят своя ЦСКА: "Кой може да отнеме историята на ЦСКА? Вие знаете ли, че документално през 1999 година е създаден нов ЦСКА. Той не е правоприемник на предишния, значи ли, че историята му е изтрита? Подобни трансформации е имало няколко пъти в историята, през 1989 година, още веднъж преди това. Ако сделката с Гриша Ганчев не се осъществи, бавно, но сигурно ЦСКА отива към фалит. Тогава отборът ще отиде при аматьорите вече по принуда. По-добре е сега да се обяви фалит на дружеството и да стане сливане с Литекс, за да се избегне минаването няколко години в долните дивизии." Юристът на клуба от Борисовата градина и днес е имал среща с ръководството на ЦСКА, като хората от "Титан" са заявили, че при сделка с Гриша Ганчев няма да заемат ръководен пост в клуба, а само ще финансират по определена схема.