ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Стойне Манолов, който е един от най-известните привърженици на “червените” във ВИП-средите, направи силно изказване пред БЛИЦ във връзка с катаклизмите в Борисовата градина.
 
“Аз съм човек, който не говори много, но винаги съм се старал да казвам нещата в прав текст – без да увъртам. Чух внимателно изказванията на г-н Гриша Ганчев и веднага задавам въпроса – Защо Гришата иска да се превърне в гробокопач на ЦСКА? Какво имам предвид ли? Първо, аз съм твърдо против сливането на ЦСКА и Литекс и сформирането на нов клуб, което означава само едно – затриване на моя любим отбор, на любимия отбор на половин България. ЦСКА ще остане без история, без минало, без титлите и без триумфите си. Аз не искам да ми изтриват радостите, та и болките, които съм преживял – и като запалянко, и като ръководител в ЦСКА.
 
Второ, сливането на ЦСКА и Литекс категорично означава, че “Титан” ще остане да дърпа конците. А видяхте докъде “Титан” докара клуба – до фалит. Именно “титаните” са истинските гробокопачи на една футболна институция и дано Гриша Ганчев осъзнае това.
 
Не съм съгласен, че задълженията на ЦСКА са се натрупали с годините. Т.е. – че една част от тях са от времето на предишните собственици. Бях изпълнителен директор на ЦСКА по времето на Васил Божков и категорично заявявам, че тогава ние не сме имали огромни финансови задължения. Даже нямахме такива! От въпросните 35 милиона лева дългове в момента, 30 милиона от тях са под формата на кредити, които “Титан” е давал за издръжката на ЦСКА и те могат да бъдат изчистени. Остават 5 милиона. Извинявайте, ама 5 милиона лева ли са проблемът?!  
 
Вярвам, че истинските фенове на ЦСКА няма да оставят нещата така. Убеден съм, че тепърва ще има реакция от цялата страна. Говоря са истинските запалянковци, а не за псевдофеновете.
 
По-добре да отидем в “А” окръжна, а не да се създаде хибрид с името ЦСКА 2013. Гриша Ганчев иска проучване. Та днес навсякъде имаше проучване. Навсякъде хората говорят. Пред вашата агенция, пред други медии. И всички са против това, което “титаните” и Ганчев са намислили. Силно се надявам обаче да размисля", завърши Манолов.