ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

„Трите варианта за съдбата на ЦСКА са ясни, аз съм ги посочил вече. Глас народен, глас божи. Нека феновете кажат. Според мен е важно да се знае, че един отбор е припознат там, където са феновете му, където е емблемата му. Оттам нататък това са най-различни тълкувания на различни любители на футбола“, заяви Гриша Ганчев пред Гонг, имайки предвид притеснението на “червените” запалянковци, че ЦСКА може да изгуби миналото и историята си, ако се слее с Литекс.
 
„ Навремето ЦСКА се сля със Септември, “Левски” със “Спартак”, после едните бяха Витоша, а другите Средец, това не е опречило на феновете да си обичат отборите и клубовете да си запазят историята“, продължи Ганчев.
 
Аз купите и историята ви няма да я взема и да я натоваря в някой автобус към Ловеч, тук говорим за бизнес и за развитие на един спортен клуб.
 
„Има някои хора, които могат да припознаят историята си, но ако погледнем реално на нещата, ако примерно слеем двата клуба и направим нов отбор от В група само ще им се вдигнат титлите на ЦСКА, няма да са 31, а 35 и ще им се вдигнат купите. Ние имаме една малка кратка история, доста емоционална и за нашите стандарти доста добра.
 
„Ботев Пловдив като отиде в аматьорските дивизии си направиха клуб привържениците, взеха лиценза на Сопот и в момента са най-изрядният клуб в държавата. Но те си припознаха историята, жълтата фланелка си е тяхна. Какво ще стане толкова, ако ЦСКА се слее с някой отбор?“
 
„Ще стане ясно всичко до 2-3 дни, ако дадат картбланш всичките хора, ние сме готови да направим сделка. Обичам като ходя на кино да гледам филма от началото, а не то средата, защото има опасност да не разбера нещо“, допълни Ганчев.

Сливането е единственият нормален ход на нещата, които трябва да се случат. Оттук нататък ЦСКА си продължават, имат си треньор Христо Стоичков, но тези мъки ще продължават, докато в един момент стане фаул. Тук е въпросът да се стъпи на основа, с някакви солидни активи като млади играчи, които имат потенциал, които струват много после. Сега ЦСКА има няколко играчи, които струват по 200-300 хиляди евра и нищо друго. Докато Литекс като активи има няколко милиона евра. Какво има ЦСКА? 4 славни букви и една емблема, която 18 пъти е сменена.
 
Ако се стигне до сливане, ЦСКА ще си е ЦСКА, няма да има нищо ловешко, играчите обличат червените фланелки. Даже и в името може да няма промени”, каза още босът.

При сделка с ЦСКА Литекс няма да изчезне, но ще започне да играе в Б група, това е уредено. Аз каквото съм можал съм дал на този град и на този отбор. И стадион, и бази, и титли, и купи, 68 мача в евротурнирите, Литекс е единственият български отбор с положителен баланс в евротурнирите. Единственият.

Феновете на Левски да се успокоят - звездата няма да е оранжева", добави Гриша Ганчев.