Настоящият капитан на ЦСКА Мено Кох, наследил временно лентата заради контузията на Юрген Матай, даде интервю в родната си Нидерландия. Пред изданието „ELF Voetbal“ 27-годишният централен защитник говори за престоя си при „червените“, трансфера си в клуба и трудностите на живота в България.

“В момента съм в бунгалото на базата ни. Намираме се между две тренировки. В бунгалата има малък телевизор, климатик, две легла и малка тоалетна с душ. Това е всичко. Групирани сме по двойки. Аз винаги съм с Юрген Матей. Другите нидерландци - Томас Лам и Яник Вилдсхут, също са заедно. Ден преди мачовете ни събират и нощуваме на базата. Ако тренираме двуразово, втората тренировка е късно следобед - около 16:00 часа, но през лятото дори в 18:30. В Нидерландия и Белгия бях свикнал да тренирам сутрин. Така ми оставаше повече свободно време. Сега спя до по-късно, но все още ми е трудно да си планирам пълноценно деня”, разказва Кох.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“ЦСКА ме искаше шест месеца преди да подпиша. Офертата дойде късно и се фокусирах върху представянето си в Ойпен. През зимата отново не потърсиха, личеше си, че наистина държат да ме привлекат. Предложението беше добро от финансова гледна точка, но не това бе основната причина да дойда в България. Бях свикнал да се боря за оставане с Ойпен и НАК Бреда. Имах желание да отида в отбор, който всяка година се бори за титлата и купата, а освен това играе в Европа. За мен беше важно да се покажа на международната сцена”, подчертава защитникът на ЦСКА.

Мено Кох признава, че при пристигането си в България е бил изненадан, че в страната се използва друга азбука и не може да разчита надписите. Признава, че в момента за справяне с този проблем много му помага приложение на „Гугъл“. Благодарение не него бранителят успява да ходи на ски и на други пътешествия из страната.

„Винаги съм готов за забавни предизвикателства. „Гугъл Транслейт“ прави чудеса в България“, признава Мено Кох.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022