Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов коментира финала за Купата на България, организацията му, нивото на футбола в него, оспорваното първенство и новият календар на Еfbet Лига. Лудогорец спечели трофея, побеждавайки с 3:1 ЦСКА 1948. 

"Без да искам да давам собствени оценки, защото организацията е дело на Професионалната футболна лига, смятам, че направихме каквото трябва. Стадион "Васил Левски" е място, където е реално възможно да се прави организация за мач от високо ниво, какъвто е този. За мен не трябва да се търси връзка с посещаемостта, а с нивото на мача. Тоест да има стадион, който отговаря на европейските критерии. Ние се постарахме. Хареса ми как мина мачът. Хареса ми самият финал като футбол и качество", започна Караиванов.

"Определено е заслужена победата на Лудогорец. През първото полувреме можеха да вкарат още голове, във второто със сигурност можеше да допуснат обрат. Не е наша работа да коментираме решенията на ВАР, има си съдийска комисия. Видя се, че Лудогорец за подобен тип мачове има много опит", продължи той.

"Първенството е изключително оспорвано. За мен ще се реши в последния кръг. Нищо не бих могъл да кажа. Убеден съм, че решителните две срещи за титлата ще са в последния кръг", добави Караиванов.

"Календарът е изцяло консултиран с нас. Взели сме максималното в рамките на логичното. Старт на първенство средата на юли, подновяване - средата на февруари. Факт е, че имаме да изиграем 35 или 36 кръга. Видях, че започва да става дискусия, защото плейофите не са в два мача, просто няма дати. Ако се изиграят още 5-6 кръга, стават над 40 при 16 отбора, това няма как да стане. Това всичко е одобрено от отборите, регламентът е такъв. Най-важното е регламентът да бъде обявен в началото на сезона и да се спазва. Не съм привърженик на това да се правят промени в движение на неща, които са записани в нормативните докменти", каза още Атанас Караиванов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023