ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!


Кашата (или чорбата, както искайте, така го разбирайте) стана пълна. Ту замириса на бензин в нея, ту не. Собственикът на Нефтохимик Николай Филипов първоначално обяви пред бургаския сайт topnovini.bg, че е много вероятно клубът да даде лиценза си на ЦСКА.
 
„ Както знаете, бюджетът на Нефтохимик все още не е уточнен и общо взето е почти нулев. Така не можем да стартираме първенството и търсим прозрачни спонсори. Нашето желание е нещата покрай Нефтохимик да се случват. Не можем когато бъдещето е неясно, да бъдем спокойни, затова търсим някакъв вариант за отбора. Има няколко варианта, които в момента не искам да коментирам, тъй като няма конкретни резултати от разговорите”, коментира Филипов. „Гриша Ганчев не ми е отправял предложения, аз го потърсих да помага. Оттам нататък много варианти се обсъждат – спонсорство, прехвърляне на акции, може би днес следобед или утре ще се разбере” завърши той.

Малко по-късно обаче излезе официална декларация от бургаския клуб. В нея дословно се казва следното:
 
“Членът на УС на Нефтохимик Николай Тодоров, отрече категорично появилите се информации, че Нефтохимик ще предостави лиценза си на ЦСКА, като цитира собственикът на клуба Николай Филипов.
 
Тодоров бе на среща в Община Бургас с кмета на града Димитър Николов, във връзка с финансирането и участието на Нефтохимик в предстоящия сезон на А група. След седмица предстоят нови срещи, които са свързани с ползването на стадион Лазур през новия сезон, както и за намирането на още спонсори за финансирането на клуба с бургаски представители на бизнеса.”