Малайзийският Джохор Дарул Тазим хвърли върху играчите на Левски вината за провалената контрола между двата тима в Дубай. Както е известно, вчера двубоят между двата тима беше прекратен в 54-ата минута, след като Филип Кръстев беше нокаутиран от италианския нападател Фернандо Форестиери и последва меле между играчите на двата тима.

Шампионът на Малайзия за последните девет години излезе с публикация в „Туитър“ за двубоя и хвърли върху Левски вината за неговото прекратяване.

„Мачът беше прекратен в 54-ата минута заради липсата на спортсменство и изключителна агресия от страна на съперника, както и от провал от страна на сръбския съдия да упражни контрол на терена“, обявиха от Джохор Дарул Тазим.

Малайзийски профил в социалната мрежа публикува видео, в което са извадени всички групи прояви от страна на Левски.

В отделно изказване собственикът на малайзийския шампион Тунку Исмаил Идрис Абдул Маджид Абу Бакар Искандар ибни Султан Ибрахим също обвини Левски за прекратената контрола.

„Играч от противниковия отбор направи нарушение, но нямаше жълт картон. Играч на Джохор, който стоеше на няколко метра от стената, получи жълт картон. За мен съдията от Сърбия не успя да се справи с мача. Номер 30 (б.р. – Филип Кръстев) се изплю в лицето на Леандро и го ритна, но нямаше картон. Оттам нататък мачът стана агресивен. Може би те не могат да приемат факта, че малък отбор от Азия води с 1:0 срещу клуб от Европа“, заяви босът на Джохор.

Както е известно, Левски също излезе с официално съобщение за прекратения мач, в което вината е хвърлена върху малайзийския тим заради неспортсменски и груби прояви.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023