Най-силният футболен клуб в Африка за всички времена проявява сериозен интерес към Стойчо Младенов. Това съобщиха пред БЛИЦ колеги от египетския вестник “Ахли нюз”. Изданието ще публикува новината на първата си страница в утрешния си брой.
 
Става въпрос за Ал Ахли от Кайро, известен с прозвищата Клуба на века и “червените дяволи”. Тимът е абсолютен рекордьор по спечелени титли на страната – цели 36. Във витрината си има още 33 купи на Египет. Както и 8 от африканската Шампионска лига, което е рекорд на Черния континент.

Лично президентът на Ал Ахли Махмуд Тахер е задействал офанзивата по привличането на Стойчо Младенов, който направи име в Египет начело на ЕНППИ. В момента временен треньор на Ал Ахли, е Фати Мабрук. Първи вариант за негов заместник е Стойчо Младенов, тъй като Тахер е готов на всичко, за да го доведе в Кайро.
 
БЛИЦ направи опити да се свърже с треньора на ЦСКА, но той не отговори на повикванията ни. Треньорът се колебаел дали да приеме, но според запознати по-голяма е вероятността да откаже и да остане на “Армията” въпреки огромните трудности.
 
Припомняме, че през късната есен друг египетски тим – Исмаили, напираше за Младенов, но наставникът предпочете да продължи да води ЦСКА.