ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Една от най-популярните медии в Северна Македония „Вечер“ избухна в див възторг от поведението на феновете на стадион „Тодор Проески“, които освиркаха „Мила Родино“ преди снощния мач от Лигата на нациите, а се чуха и много обидни скандирания. Както е известно, България спечели в Скопие с 1:0 с гол на Кирил Десподов.

Броени минути, след като българският химн беше поруган, известното издание даде израз на дълбоките комплекси и антибългарщина, обзели обществото в Северна Македония от дълги години. Сайтът тържествува, че „Мила Родино“ е била освиркана, а „Днес над Македония“ е бил изпълнен изцяло и изпят с пълно гърло от феновете на стадиона.

България победи Югозападна България в Скопие

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Докато нашият химн в един глас беше изпян от футболистите и публиката, и беше пуснат с целия си текст за Гоце Делчев и илинденците. Българският химн беше освиркан от присъстващите на националния стадион „Тодор Проески“. Атмосферата на трибуните е отлична и се развяват македонски знамена“, пише изданието.

Изпълнението на целия химн на Северна Македония е поредната политическа провокация срещу България, тъй като националната идентичност на Гоце Делчев е един от казусите по споровете между двете държави.

Ето кой е големият печеливш от Северна Македония - България!

Имената на революционерите от Илинденско-преображенското въстание за националното обединение на България се изреждат в третия куплет на „Днес над Македония“. Там се пее: „Отново сега се вее знамето на Крушевската република! Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански“.

Припомняме, че Крушевската република е краткопросъществувала организация, обявена в град Крушево от Вътрешната македоно-одринска раволюционна организация по време на Илинденско-преображенското въстание. И четиримата изброени герои в куплета са с ясно заявена от самите тях българска принадлежност.

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК