„Най-добрият начин е феновете да подкрепят своя отбор и да уважават противниците. Реагираме винаги, когато има действия, които нарушават репутацията ни, независимо на каква основа”. Така коментира македонският премиер Димитър Ковачевски по повод случилото се снощи на стадиона в Скопие по време на футболната среща Северна Македония - България (0:1), когато домакините освиркаха българския химн.

Ковачевски беше попитан защо Министерството на външните работи на Северна Македония не реагира така бързо на „провокациите от страна на България”, както по-рано днес реагира на поведението на феновете на националния отбор на страната, които освиркаха химна на България, а от трибуните се чуваха обиди. 

Тази сутрин външното министерство в Скопие осъди случилото се вчера на стадион "Тоше Проески" като го нарече "израз на език на омразата".

„Спортните събития представляват в най-голяма степен принципите на честност, взаимно уважение и състезание в дух на спортсменство. Злоупотребата с това и разпространяване на омраза и нетолерантност е противоположност на основната им идея", се казва в позицията на ведомството.