Спортният министър Красен Кралев потвърди, че Гриша Ганчев поема контрола над ЦСКА и става съдружник на Юлиян Инджов. Вчера Ганчев даде ексклузивно интервю за БЛИЦ, разкривайки новината.

"Днес към 8:15 часа имаме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник на г-н Инджов. Към момента това е ситуаицятра, до края на деня могат да се случат много неща", заяви Кралев при гостуването си в студиото на bTV.

"Влизайки в дружеството, значи вземаш активите и пасивите на клуба. ЦСКА има много дългове, които трябва да бъдат обслужвани. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност. Попитайте г-н Ганчев дали ще покрива дълговете. Той става съдружник на Инджов в автентичното ЦСКА", каза спортният министър.

"НАП вече е обявил търг за марката на ЦСКА. Началната цена е малко над 3,5 милиона лева. Базите не са проблем, те не са мръднали, но футболистите ги няма", добави Кралев, който каза също така, че БФС не трябва да допусне съществуването на повече от един клуб с името на ЦСКА. Както е известно, Васил Божков също смята да основе "червен клуб", който да издържа.

"БФС не трябва да допуска два клуба с името ЦСКА в българския футбол", каза Красен Кралев.

"Феновете трябва да разберат, че години наред са правени компромиси. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на варианти изместват въпроси като това защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които не могат да го издържат. Не може с бюджет от 2-3 милиона евро да се бориш за участие в Шампионската лига, това е несериозно. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локомотив (София), УЕФА уточни просто в кои от сценариите какви ще бъдат санкциите", добави спортният министър.