Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Стойчо Младенов написа позицията си относно случващото се в клуба.

Изказването на Младенов в личния му сайт:


Мислех, че 2013 година е най-тежката в историята на ЦСКА. Не бях прав. Днес нашият клуб е изправен пред пропаст, която може да сложи край на съществуването му.

Днес искам да кажа няколко думи не като бивш футболист и треньор на ЦСКА. А като човек, който е чедо на най-голямата емблема на българския спорт. Мястото на ЦСКА е в „А“ група и никъде другаде. Като цяло спортът ни е в толкова лошо състояние, че остава и малкото, което имаме, да го затрием. За първи път в лицето на министър Красен Кралев виждам протегната ръка специално към футбола. За първи път ЦСКА има шанса да се развива като нормален клуб в демократично време, придобивайки базите си. Но...ЦСКА прави всичко възможно да изчезне. Многократно съм казвал мнението си за предишните собственици от последните десетина години. Няма смисъл да се повтарям, защото спасението е в бъдещето, а не в миналото.

Държавата, БФС, всички бивши играчи, треньори и на първо място всички фенове сме длъжни да спасим ЦСКА. Очевидно е, че клубът е изправен на страната на срама заради свои управници през годините. Очевидно е, че са нужни компромиси. Ако има законова рамка, която да спаси името ЦСКА, то нека бъде направена. Сега и на мига! Под спасение разбирам единствено участие в „А“ група и битка за титлата, с която всички сме свикнали. През 2013 година всички вие ударихте с юмрук по масата и забранихте ЦСКА да изчезне. Нека да го направим още веднъж заедно.

Съзнавам колко „доброжелатели“ имам и как веднага ще изкарат колко користни са моите думи. Още преди да започнат злобните коментари по мой адрес, ще им отговоря – аз не се натискам да се връщам в ЦСКА! Моето сърце никой не може да го извади от ЦСКА. Аз съм половин век армеец и ще умра като такъв. ЦСКА ми даде възможност да се изградя като човек, да създам прекрасно семейство и да се чувствам щастлив. И така ще бъде, ако ЦСКА е на своето място – на върха в българския футбол.
С уважение към всички привърженици на ЦСКА

Ваш Стойчо Младенов