Националната агенция за приходите (НАП) обяви марката ЦСКА за продан, научи БЛИЦ. Очаква се тя да бъде закупена на "таен търг".

Внасянето на предложения ще се проведе между 25 юни и 1 юли. Депозитът за участие е 20% от началната тръжната цена или 736 072 лв. Той трябва да бъде внесен по банков път до първия ден от следващия месец. Сумата, от която ще стартира наддаването на 3 юли, е в размер на 3 680 360 лева, което става ясно от справка в сайта на агенцията (на снимката долу).

Както е известно, марката е заложена като част от дълга на ЦСКА към НАП. С продажбата й обаче агенцията ще се опита да си върне поне част, ако не цялата сума, от близо 11-те милиона лева задължение, натрупано пред последните седем години.

Припомняме, че 31-кратният шампион на България не получи лиценз за новия сезон и към този момент не е известно какво точно ще се случи. Всеки ден обстоятелствата се менят. Една част от феновете вече подкрепиха ново дружество в "А" окръжна група, начело с Васил Божков. Други пък искат сливане с Литекс и президент Граша Ганчев. Появи се обаче и вариант за обединение с Локомотив (София).

napcska.jpg