Бившият таран на "Левски" Петър Курдов е огорчен, че "сините" са играли със страх срещу ЦСКА и логично отново загубиха. Треньорът на Марица коментира пред БЛИЦ вижданията си за любимия клуб, подканвайки Тодор Батков да джироса акциите и най-после да се оттегли. Освен това Курдов прогнозира провал и на следващия треньор - Димитър Димитров-Херо.

"Чаках да бием този път, но пак не се получи. Грешките са едни и същи. Нещата се повтарят и ще продължим да затъваме, ако нещо не се промени. Аз от много време повтарям, че на вратата нямаме сериозен човек. Пламен Илиев допуска едни и същи грешки. Не може двама защитници да бият нападателя и вратарят да тръгне да излиза. Има неща, които трябва да им се казват, за да се научат. Но не ми е работа да давам акъл на Георги Иванов. Това момче Белаид изобщо знае ли къде се намира? Знае ли какво значи да си пази човека? Детински грешки, играе се със страх и няма как да чакаме победа над ЦСКА. Техните футболисти спазват тактическите указания", коментира Курдов.

"Направихме супер мач срещу Лудогорец, но лошото е, че не играем постоянно. Провалихме се с Марек, после и с Локомотив (Пловдив). Сега щяхме да сме втори в класирането. Както на мен, така и на всички левскари, ни е болно. Само се вземат външни хора, които няма как да доведат нещата до успех. Да не мислите, че при Херо ще е по-различно. Текучеството на футболистите ще продължи. Изцяло нов отбор ще се гради, пак ще се привличат играчи, само комисионни и далавери. Батков направи много за клуба, но вече дойде момент да си джироса акциите. Тодор хем не може да се справя в трудната ситуация, хем не позволява да влязат други собственици. Нека си остави 30-40 процента, другите да ги джироса. "Лев Инс" иска да закупи пакет акции от клуба, но Тодор не дава. А "Левски" в момента се нуждае от свежи пари. Клубът трябва да се стабилизира", продължи бившият голмайстор.

"На Херо не съм му привърженик. Не смятам, че с него нещата ще потръгнат, ще видим какво ще стане. Лошото е, че имаме достатъчно кадърни левскари, които си дават живота за клуба, а не се обръщаме към тях, а все вземаме външни хора. Ще ви дам пример с Ники Илиев. Момчето завърши треньорската школа в Коверчано, а никъде не работи. Най-малкото поне да го питат за съвети. Вижте Иван Тишански. Преподава и изпитва в НСА, изключително интелигентен човек, знае езици. Има изключителни познания във футбола. От нашето поколение доста хора мога да изредя, които все ще бъдат от полза на отбора - Васил Методиев-Шпайдела, Стефан Аладжов, Тошко Барзов, има и още много. Никой обаче не ги пита. В клуба са събрани все хора, които явно всичко знаят и нямат нужда от помощ", завърши Петър Курдов пред БЛИЦ.