Националният клуб на привържениците на "Левски" призова Дисциплинарната комисия да накаже ЦСКА. "Сините" разпространиха декларация до председателя на Дисципа Юрий Кучев. Причина за това стана поведението на феновете на "червените" по време и след мача срещу Локомотив (София) (0:1). Освен че обиждаха тъмнокожия играч на любимия си тим с „маймуна, негър и боклук", ултрасите се изложиха и още повече, показвайки нацистко знаме по време на хореографията си в началото на втората част на двубоя с "железничарите".

За същото нещо "Левски" беше лишаван от домакинство вече няколко пъти през сезона, включително и заради банер „Кажи „да" на расизма".

Вчера беше рожденият ден на Адолф Хитлер. Вероятно и заради това бе вдигнато знамето със свастиката в Сектор "Г", което обаче не оправдава "червените".

Публикуваме декларацията на НКП без редакторска намеса:

"Г-н Кучев, „маймуна“ ли е Тони Силва?

Не се ли отвори работа за ДК към БФС?

„Левскарите“ от комисията на „Синьото БФС“ могат да опровергаят усещането, че са слепи и глухи. Ние искаме аршинът да е равен, нищо повече.

Нека наказват справедливо. Ако трябва бъдете сурови, каквито сте винаги спрямо "Левски" – най-големият спонсор на Боби и хората около него.

След мача между отбора без гол от седем кръга и Локомотив (София) снимковите материали в сайтовете показаха знаме с пречупен кръст.

За такова провинение ние го отнасяме с близо 40 бона и 2 мача без публика. Чакаме адекватно наказание, ама сещайки се за мача между същите отбори в кв. „Надежда“, на който глухият делегат не беше чул 10 минутните маймунски звуци, то не вярваме, но...

Интересно, дали г-н Кучев и неговият екип са разбрали, че футболистът на отбора без гол през 2015 година Тони Силва беше наричан „негър“ и „маймуна“ от собствените си привърженици? Това не е ли расизъм или просто там така си приказват?

Г-н Кучев и компания, свалете си превръзките от очите, извадете тапите от ушите и накажете отбора, който не е вкарвал гол през 2015 година!

Интересно какво ли ще си помисли УЕФА за богатия снимков материал и безмълвното БФС?

Край на разговора"

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015