„Левски“ приема Хасково в първи 1/4-финален мач за Купата на България. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е днес от 17:00 часа и ще бъде излъчен директно по новия платен канал „Диема Спорт HD”. Срещата ще бъде официален дебют на Стойчо Стоев като треньор на „Левски“.
 
За пети път през 21 век „сините“ стартират годината с турнирен сблъсък. До момента това е ставало три пъти за Купата на България и един път за Купата на УЕФА. И четирите сблъсъка завършват с победа за „Левски“. През 2001 г. „сините“ побеждават „Ботев“ (Пловдив) с 4:0, а три години по-късно е записан успех над Черноморец с 3:0. И двата мача са за Купата на България. 2006 г. започва за „Левски“ с победа с 1:0 като гост на Артмедия в Купата на УЕФА. През 2009 г. „сините“ печелят с 2:0 гостуването си на Вихрен за Купата на страната.
 
Днешният сблъсък ще бъде четвърти между „Левски“ и Хасково за националната купа. Статистиката в досегашните мачове сочи три победи за „сините“, като след два от тези случаи левскарите печелят трофея. Първият двубой е през сезон 1941/42 в среща за Царската купа. „Левски“ бие с 6:0, а в последствие печели Купата. 40 години по-късно „сините“ записват успех с 3:2 в четвъртфиналната група за Купата на България, а след това вдигат и трофея. През сезон 2005/06 двата тима отново мерят сили в турнира. „Левски“ побеждава с 2:0 като гост, но след това отпада от Черно море.
 
Поне двама от петимата нови в състава на Стойчо Стоев ще започнат титуляри. Очаква се на вратата да застане Боян Йоргачевич, а в защита да играе Емил Нину. Участието на Либан Абди е под въпрос заради контузия, получена в петък. Малко вероятно в стартовия състав да попаднат Лукаш Гикиевич и Александър Александров.
 
В Хасково през тази зима бяха привлечени много нови играчи, като се очаква голяма част от тях да започнат срещу „Левски“. Нигериецът Ошобе пропуска мача, тъй като ангажиран с националния отбор на родината си. Орхан Акташ още няма картотека. Атанас Кръстев пък не е напълно възстановен от контузията си.
 
„Левски“ - Хасково
 
Днес от 17:00 часа по „Диема Спорт HD”
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Стефан Апостолов
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
7.jpg„Левски“: Йоргачевич, Прохазка, Стойчев, Нину, В. Минев, Бедоя, Гаджев, Краев, Аниете, Луис Педро, Домовчийски
Контузени: Сърмов, Б. Цонев
Наказан: Белаид
 
Хасково: Акалски, Ничев, Марем, Т. Трифонов, Еуженио, Райнов, Лозев, Коруджиев, Д. Александров, Маламов, Долапчиев
Контузени: няма
Наказани: няма
 


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015