Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отново отговори на вече бившия национален селекционер Любослав Пенев, казвайки, че той не му е на нивото, след като не е завършил неговите училища и университети. Членът на Изпълкома на БФС беше един от засегнатите от треньора, който изтъкна, че Домусчиев може да му говори за кораби и лекарства, но не и за футбол. Освен това Пенев заяви, че фармацевтичният бос бил "доста нисък" в чужбина.

"Защо Пенев не избухна преди това. Ако е имал проблем, е трябвало да го каже на момента, а не след като е махнат. Аз не приемам за нормално това, което той направи. Тази тема не ми се коментира и затова избягвам да го коментирам. Той ми е под нивото. Все едно директор-производство в наше предприятие, което не върви и има загуби, не създава това, което трябва да създава, да започне да обяснява по медиите как видиш ли Домусчиев не разбира, да си гледа работата. Аз не претендирам да съм завършил химия, ботехнологии или Морското във Варна. Но е факт, че всичките ми компании са успешни, защото знам какви хора да поставям. Доверявам се на тези, които имат нужните дипломи и намирам точните хора, които да ръководят", обясни Домусчиев при гостуването в предаването "Лице в лице" по btv.

"Когато е видно, че един ръководител не се справя, е нормално да бъде сменен. Така е навсякъде, не само във футбола. Футболът от много години се е превърнал в бизнес. Има си железни правила, които трябва да се спазват. Сменят се треньорите на клубни отбори, на националния отбор, след като няма нужните резултати, това е нормално", продължи бизнесменът.

"На последното заседание на Изпълкома ми направи впечатление, при положение, че дискутираната тема е представянето на националния отбор и ние започваме да говорим, а Любо не идва. Няма го никакъв. Той дори не благоволи да дойде. Това е прекалено голямо високомерие от негова страна. Редно бе да присъства. Ти си му работодател, нормално е да дойде, да обясни", каза Домусчиев.

"Излезе и наговори пълни глупости. Как ще знае какъв съм аз в чужбина, след като него не мога да го срещна в чужбина. Пак ви казвам - под нивото ми е изобщо да го коментирам. Нито е завършил моите училища и университети... Аз казах да го сменим още преди мача с Малта. Подкрепиха го Йордан Лечков, Боби Михайлов, Емил Костадинов - все негови приятели, а той после ги оплю жестоко", завърши Кирил Домусчиев.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

-------------------------

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа