Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отговори на част от горещите въпроси, които му бяха поставени през последни дни от тартора на агитката Любомир Костадинов. Той засегна темата за договора на Петър Хубчев и обяви, че треньорът няма български паспорт. 

"Петър Хубчев няма как да подпише договор с друг паспорт, защото Хубчев няма български документ. Истината е, че когато беше поканен да стане треньор, преговорите се водиха от членовете на Надзорния съвет и Васил Божков, но в мое участие. Когато се стигна до финансовата част, аз запознах треньора с бюджета, който беше общ за целия треньорски щаб. Той го одобри, не е имало преговори. От него остана да го разпредели. Това е нормална практика в цяла Европа. Да, Хубчев има клауза в договора си. При предсрочно прекратяване на договора по желание на клуба, клубът да дължи неустойка до края на договора. Съответно при прекратяване на договора по желание на треньора, той дължи компенсации. Това дали ще платим всички заплати, е въпрос на разговори. Дали ще платим всички заплати, не е ясно още. Това ще се разбере. Не казвам, че Левски трябва да плаща на всичките си треньори. В Левски няма такъв треньор, който да не си е получил обезщетенията. Това е истината. Пряко отношение към лиценза няма. Лицензирането се води от местната федерация. Ако се стигна до дело и Левски го загубим, няма да бъде приятно, но на този етап такава информация няма, но дори и да има, аз не мога да обява нищо официално. Всичката документация от ФИФА идва с гриф „Конфиденциално“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Колкото до зимния в Турция, имаше идея да се случи в Кипър. Започнахме по-рано да го организираме. Мисля, че така е професионално. Започнахме да събираме предложения от различни фирми, които организират лагери. Основното изискване бе да има терен, който да е само за Левски. Това не е лесна задача, особено в Кипър. От една страна, това да имаш собствен терен струва пари, от друга много ни отказаха. Почти нямаше предложение, което да е на по-ниска стойност от това, което сме платили за Турция. Най-изгодната оферта, която получихме, бе за Кипър, която аз исках да приемем, но там теренът не бе само за нас и трябваше да се пътува по 10-15 минути до стадиона".

"Цената за Турция бе 85 евро на човек за настаняване на футболистите. Има разлика между условията за нас и това, което използва Черно море. Футболистите са били настанени в апартамент - две стаи със санитарен възел. В такъв апартамент са били настанени по 2-ма души при нас, в Черно море са били по четири човека. Това е тази разлика. На никого от нас не му е минавало през ум да прави такова нещо като при тях. Нито една стотинка от дарения на хората не е отишла за този лагер. Тези пари бяха от последните средства от “Национална лотария”. Аз не съм бил на този лагер. Левски се е хранил в отделна столова, такава екстра е имал единствено Галатасарай. Това може би също е натежало малко в цената. Всички тези решения са се вземали общо и са били одобрени не само от мен”.

"Към днешна дата Левски няма финансови отношения с фирми. През годините е имало много пъти. Когато станах изпълнителен директор на Левски, охранителната фирма „Спорт Секюрити“ охраняваше мачовете на Левски за 42 лева без ДДС на човек. Един стадион би трябвало да се охранява, за да няма всеки свободен достъп до него. Второто направление беше охраната на събития, а именно домакинските мачове. Тя е мач за мач. Всеки мач се прави план между фирмата и клуба, който се декларира пред МВР. Говоря за първите няколко месеца на 2019 година. През юли 2019 г. имахме разговор, при който от фирмата ми казаха, че тази цена вече е непосилна за тях. Предложена ми беше цена от 80 лева на човек без ДДС. Аз казах, че такова решение не мога да взема сам. Събра се Управителният съвет и по препоръка на Надзорния съвет това предложение беше прието. Разговори за подновяване на договора започнахме с Мартин Фердинандов още през юни. На среща с НКП на Левски аз помолих за разбиране и към охранителната фирма. Казах, че ще искам намаляване на цената, защото се притеснявам. Срещата се състоя и се разбрахме от 80 лева цената да падне на 65 лева. Подписахме анекс. След това имахме среща с Мартин Фердинандов, който ми каза, че тази цена трябва отново да стане 80 лева. В началото на следващата седмица получих обаждане от него, на което ми каза, че фирмата се отказва от това да охранява мачове на Левски, тъй като търпи много негативи, а не печели нищо. Това е цялата история за охраната"

„Ако имаме някаква грапавина с охранителната фирма, тя винаги е била с изготвянето на план за охрана. Охранителната фирма винаги стига до един момент, при който казва, че няма да охранява, ако са по-малко стюардите. Онзи ден охраната с Царско село беше съставена от 64 души. Не знам другите клубове как се охраняват. Всеки има различен подход. Важно е да не се допускат инциденти. В никакъв случай не бих казал, че преговорите с охранителната форма е изнудване. Това е борба за надмощие и защита на интереси. Едната страна има интерес да се охранява с по-малко хора, за да плати по-малко. Ако има нещо, за което аз да съм виновен като изпълнителен директор, то е, че на няколко пъти в разговори със Степан Хиндлиян и Мартин Фердинандов бях помолен да защитя тази фирма. Това са фенски отношения, при които клубът не трябва да взима позиция, още повече, когато става дума за търговски взаимоотношения. Има подписани договори и всичко е кристално ясно. Единственото, което имаме за задача, е да контролираме изпълнението на услугата, за която сме си платили".

efbet Лига - сезон 2020/2021
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​