ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Ива Екимова и Краси Аврамов в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

Левски yспя да победи с 1:0 Ботев (Пловдив) и да развали празника на "канарчетата". Със срещата от 28-ия кръг на Efbet Лига официално беше открито обновеното съоръжение на "жълто-черните".  След 3425 дни пауза историческият първи гол на "Христо Ботев" беше дело на Рикардиньо. Бразилският нападател се разписа в 65-ата минута и това се оказа достатъчно на гостите да спечелят.

Победата е четвърта поредна за Левски в мачовете с Ботев, като и при предишните три "сините" не допуснаха гол. "Канарчетата" се разминаха с попадението секунди преди това на Рикардиньо, когато Антоан Бароан удари греда, вместо да вкара на празна врата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Мачът трябваше да започне в 20:00 часа, но се забави заради мащабната хореография на "жълто-черните". Атмосферата на модерното съоръжение в Пловдив беше страхотна, а трибуните изпълнени до краен предел - присъстваха 18 хиляди зрители. Празнуващите запалянковци изпълниха мощно пирошоу, запалвайки факли и димки. Поради гъстата мъгла срещата не можа да започне по програма. 

Огнено шоу в Пловдив! "Колежа" пламна преди големия мач ВИДЕО

"Сините" първи погледнаха към вратата на противника - в петата минута Ивелин Попов стреля над напречната греда. Веднага след това играта пак беше прекъсната за около минута заради нова порция дим от запалените факли на бултрасите. След подновяването Филип Кръстев пробва мерника си, но без успех. 

В 15-ата минута Абдулайе Траоре демонстрира добра техника, преодолявайки двама футболисти на Левски и стреля над вратата на Пламен Андреев. 

В следващите минути случващото се по трибуните беше по-интересно от продукцията на терена. Играта бе равностойна и липсваха головите ситуации.  

В 36-ата минута Роналдо отклони топката към връхлитащия Уелтън, който отправи неточен удар. В последната минута на първото полувреме Филип Кръстев отправи снаряд към Ханкич, който не реагира, а за негов късмет топката прелетя на сантиметри от горната греда. 

На почивката пък имаше страхотно светлинно шоу, съпроводено от музика, а дронове изписаха "Колежа" във въздуха. Димната завеса наложи отново играта да бъде прекъсната. Около 10 минути футболистите чакаха да подновят срещата. Дори се стигна до интересен момент - двамата вратари Хидайет Ханкич и Пламен Андреев решиха да загряват заедно в центъра на терена.

След подновяването възпитаниците на Бруно Балтазар пропиляха златна възможност. В 64-ата минута Николай Минков проби вдясно в наказателното поле на Левски и подаде към Антоан Бароан, който от по-малко от два метра на празна врата уцели дясната греда и се хвана за главата, невярващ, че е пропуснал. Секунди след това гостите поведоха. Рикардиньо се възползва от сериозно неразбирателство в защитата на Ботев между Пунчец, Ван Хертъм и Ханкич, разписвайки се без никакви проблеми на празна врата за радост на изпълнения сектор с фенове на Левски - 0:1. 

В 69-ата избраниците на Елин Топузаков пропуснаха да решат всичко в мача. Уелтън проби отляво и стреля, но Ханкич изби, топката падна на крака на Филип Кръстев, който не успя да се разпише от изгодна позиция.

Четвърт час преди края на редовното време Андриан Краев нанесе силен удар по земя от далечно разстояние, стигна се до рикошет, който обаче не бе достатъчен да заблуди Ханкич и той изби с крак.

В 77-ата минута Николай Минков отправи удар от дистанция, Пламен Андреев спаси. В 88-ата Абдулайе Траоре проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, за късмет на гостите над вратата на Андреев.

Съдията Никола Попов даде цели 15 минути добавено време заради няколкото спирания на играта заради пирошоуто. "Сините" умело се отбраняваха и не позволиха на "жълто-черните" да изравнят. Малко преди края домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Цунами след центриране на Николай Минков. Попов остана безмълвен, а и от повторенията стана ясно, че няма непозволени действия на защитника на Левски. Така "сините" развалиха празника на бултрасите, за които обаче по-важното е, че се завърнаха в дома си - модернизираният стадион "Христо Ботев".

Левски е четвърти във временното класиране с 51 точки, а Ботев е десети с 29. "Канарчетата" в пети пореден мач в първенството не успяха да запишат победа - 2 равенства и 3 загуби.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

БОТЕВ (Пд) - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Рикардиньо (65)


Най-важното от мача по минути:
* Бави се началото на мача заради множеството запалени факли и димки от феновете.
1 - Начало на срещата в 20:10 часа.
5 - Изстрел на Ивелин Попов от дистанция, топката прелетя над напречната греда на вратата на Ботев, пазена от Хидайет Ханкич.
6 - Играта е прекъсната заради лоша видимост, след като феновете на Ботев отново запалиха факли и димки.
7 - Мачът е подновен след едноминутна пауза.
13 - Филип Кръстев пробва мерника си, но неточно в аут.
15 - Абдулайе Траоре демонстрира добра техника, преодолявайки двама футболисти на Левски. Последва мощен удар от около 20 метра, който прелетя над вратата на гостите, пазена от Пламен Андреев. 
21  Жълт картон за Уелтън за симулация за дузпа. Съдията Никола Попов не се подлъга след падането на играча на Левски и го санкционира.
45+1 - Уелтън проби отляво и опита пас към Рикардиньо, Ханкич излезе и се справи със ситуацията.
45+1 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
46 - Ново светлинно шоу на стадион "Христо Ботев". Атмосферата е страхотна.
47 - Димната завеса налага прекъсването на играта.
53 - В продължение вече на няколко минути има мощна заря на "Колежа", което не позволява срещата да продължи.
56 - Играта е подновена.
57 - След само няколко секунди съдията Никола Попов отново спря срещата заради гъст дим над терена.
58 - Двамата вратари Хидайет Ханкич и Пламен Андреев решиха да загряват заедно в центъра на терена.
61 - Играта е подновена.
64  ГРЕДА на Антоан Бароан. Капитанът на Ботев Николай Минков беше изведен вдясно в наказателното поле на Левски и с лекота надбяга Келиан ван дер Каап, след което пусна към Бароан, който на празна врата не успя да вкара, изпращайки топката в дясната греда. 
65  ГОЛ! Левски поведе с попадение на Рикардиньо - 0:1! Бразилският нападател се възползва от сериозно неразбирателство в защитата на Ботев между Пунчец, Ван Хертъм и Ханкич, разписвайки се без никакви проблеми на празна врата. 

75  Удар на Краев, топката рикошира коварно, Ханкич от легнала позиция успя да избие с крак.
76 Жълт картон за Асен Чандъров, който се появи в игра само секунди по-рано.
85 - Рикардиньо подаде на Роналдо в наказателното поле, той обаче се забави и не успя да нанесе удар.
88 - Изстрел на Траоре, топката прелетя над вратата на Левски.
90 - Добавеното време е 15 минути.
90+3 - Първи корнер за Ботев в мача. След изпълнението му не се случи нищо интересно.
90+16  Домакините с претенции за дузпа за игра с ръка на Цунами. Съдията Никола Попов остана безмълвен, а и повторенията показаха, че няма 11-метров наказателен удар.
90+17 - Край на мача. Левски победи Ботев с 1:0 при откриването на обновения стадион "Христо Ботев".


БОТЕВ (Пловдив): 13.Хидайет Ханкич, 18.Самуел Супрайен , 24.Яспер Ван Хертъм, 44.Роберто Пунчец, 3.Па Конате, 6.Дилан Мертенс (87  20.Антонио Перера), 15.Джеймс Ето`о (82  5.Красиан Колев ), 17.Николай Минков (к), 19.Абдулайе Траоре, 31.Уме Емануел, 26.Амаду Думбуя (48  11.Aнтоан Бароан)
Резерви: 1.Георги Аргилашки, 4.Виктор Генев, 5.Красиан Колев, 7.Лъчезар Балтанов, 9.Мартин Секулич, 11.Антоан Бароан, 16.Самуел Акере, 20.Антонио Перера, 25.Станислав Работов
Треньор: Бруно Балтазaр

Левски София
ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев (к), 2.Жереми Петрис, 5.Келиан ван дер Каап, 23.Ноа Сонко Сундберг, 6.Цунами, 8.Андриан Краев, 30.Филип Кръстев , 18.Роналдо, 10.Ивелин Попов (76  20.Асен Чандъров ), 17.Уелтън , 9.Рикардиньо 
Резерви: 13.Николай Михайлов, 11.Джавад Ел Джемили, 14.Илиян Стефанов, 16.Преслав Бачев, 20.Асен Чандъров, 22.Патрик-Габриел Галчев, 41.Дейвид Михалев, 50.Кристиан Димитров, 88.Марин Петков
Треньор: Елин Топузаков

Пловдив, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Никола Попов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК