ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски приема Ботев (Враца) в мач от 23 кръг на efbet Лигата. Преди и по време на двубоя „сините“ ще отбележат 60-годишнината от откриването на клубния си стадион. Както е известно, първият домакински мач на тима на „Герена“ е игран на 10 март 1963 г., когато е записана победа с 4:0 над Спартак (Плевен).

По време на мача Левски ще опита да защити един любопитен исторически рекорд. „Сините“ нямат домакинска загуба от Ботев (Враца) в мачовете, играни през март. Нещо повече – нямат загубена точка в тези двубои. До момента са проведени 5 такива срещи, в които столичани са постигнали 5 успеха.

Един от основните играчи на Левски трябва да бъде много внимателен в днешния мач. Защитникът Ноа Сонко Сундберг е на картон от наказание. Ако днес получи жълт картон, гамбийският национал ще пропусне следващия двубоя на тима си срещу Арда на 18 март. В сравнение с мача с Хебър преди седмица, днес треньорът Станимир Стоилов най-вероятно ще направи една промяна. В игра ще се завърне изтърпелият наказание Ивелин Попов. Той ще заеме мястото на Илиян Стефанов. Вчера Петрис и Стефанов не тренираха, тъй като получиха почивка от треньорския щаб.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Ботев (Враца) ще бъде без централния защитник Меси Биатумусока на „Герена“. Той е контузен и ще пропусне втори пореден мач на тима си. Заради травма от групата на гостите отпадна и Том Рапнуи. С това не свършват проблемите за треньора Даниел Моралес. Бразилецът няма да може да използва услугите на Момчил Цветанов и Мартин Кавдански, които са наказани.

ЛЕВСКИ – БОТЕВ (ВРАЦА)

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, стадион „Георги Аспарухов“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Роналдо, Попов, Уелтън, Рикардиньо
Контузен: Митков
Наказани: няма

Ботев (Враца): Кр. Костов, Фераресо, Соарес, Ганев, Мендоса, Ант. Георгиев, Ивайлов, Мажуга, М. Маринов, Д. Генов, Переа
Контузени: Меси, Рапнуи
Наказани: М. Цветанов, Кавдански

Баланс: 65 мача, 40 победи за Левски, 16 равенства, 9 победи за Ботев (Враца), г.р. 135:53

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК