Литекс е на път да продаде още един от титулярите си в Турция, разбра БЛИЦ. Бразилецът Том е пред трансфер в Газиантепспор, където преди месеци премина звездата на "оранжевите" Ивелин Попов. Шампионите наскоро продадоха в Турция и друг от асовете си - Дока Мадурейра. Сънародникът на Том стана собственост на Истанбул ББ.

БЛИЦ вече ви информира за намерението на боса Гриша Ганчев да разпродаде основните футболисти при провал в атаката на групите на Шампионската лига. Селекцията на Любослав Пенев падна с 1:2 от Висла (Краков) в първия мач в Ловеч и само чудо би класирало "оранжевите" в плейофната фаза на най-комерсиалната клубна надпревара. Попадението във вратата на поляците вкара именно Том. Техничарят отдавна бил в полезрението на Газиантепспор, който така и не можа да си осигури услугите на Спас Делев. Ръководствата на турския клуб и Литекс са в напреднали преговори.

Ако се стигне и до продажбата на Том, "оранжевите" ще останат без още един от водещите си играчи. Както е известно, преди дни в Дуисбург премина Джемал Берберович, а Александър Барт пък беше продаден на новака в "А" група Лудогорец (Разград).

"Оранжевите" утре сутринта ще отпътуват за Полша, а реваншът с Висла (Краков) е в сряда от 21:30 часа.